Zelf Android 1.5 installeren: het kan nu al

Redactie
16 april 2009, 18:56
1 min leestijd
Zelf Android 1.5 installeren: het kan nu al
android 1.5 cupcake

Wil je niet langer wachten op de nieuwe functies in Android 1.5 (tegenwoordig nog vaak aangeduid met ‘Cupcake’), dan kun je dankzij XDA Developers zelf de nieuwe firmware installeren. Haykuro heeft de firmware voor de HTC Magic omgezet naar een versie die op de T-Mobile G1 te installeren is. Eenvoudig is het niet, maar er zijn mensen al in geslaagd. Desondanks willen we nog wel even waarschuwen: als je niet weet waar je mee bezig bent, doe het dan niet en installeer de update zeker niet op een toestel dat je dagelijks nodig hebt.

Je hebt een T-Mobile of non-branded G1 met rootaccess nodig om de firmware te kunnen installeren. En geloof het of niet: de custom ROM’s staan gewoon op een site van Google Code. Een erg interessant artikel over de HTC Magic-firmware is te vinden op HTC Source. Je leest daar ook het verschil tussen de Google- en HTC-builds van de firmware, vaak kortweg aangeduid met G en H.

Lees verder na de advertentie.

Hou er wel rekening mee dat het installeren van de ‘Cupcake’-update een ongewenst bijeffect heeft: mensen die de custom ROM geïnstalleerd hebben, merken dat ze geen toegang meer hebben tot de Android Market. Dit geldt overigens alleen voor de G-build en niet voor de HTC-gebaseerde H-build.

Meer info: Custom ROM’s voor de G1 en Haykuro’s Blog

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's