Zelfrijdende auto Google rijdt te traag, wordt aangehouden

Gijs Ettes
13 november 2015, 8:53
1 min leestijd
Zelfrijdende auto Google rijdt te traag, wordt aangehouden

Google is nog steeds volop aan het testen met zijn zelfrijdende auto. Tijdens een ritje door Californië is een van de Google-auto’s door de politie aangehouden omdat deze te traag reed.

Lees verder na de advertentie.

Zelfrijdende auto aangehouden

De zelfrijdende auto’s van Google hebben een gelimiteerde snelheid van 40 kilometer per uur. Het autootje dat werd aangehouden, reed echter door een zone waar een snelheid van 35 mijl per uur (zo’n 56 kilometer) is toegestaan. De Google-auto kwam daarmee in het vizier van een politie-agent, die niet direct doorhad dat het om een zelfrijdende auto ging. Gelukkig voor de inzittenden is het in Californië voor dit soort auto’s toegestaan om trager te rijden op wegen waar eigenlijk hogere snelheden gelden. Ze werden dan ook niet door de agent op de bon geslingerd, al was deze wel benieuwd hoe de auto de snelheid kiest waarmee deze rijdt.

Google wil zelfrijdende auto menselijker maken

Vorige week maakte Google bekend dat zijn zelfrijdende auto’s de afgelopen twee maanden ruim 160.000 kilometer hebben afgelegd zonder een ongeluk te veroorzaken. Sinds de start van het project zes jaar geleden, zijn er in totaal elf lichte ongelukken met Google-auto’s gebeurd. In die periode legden de zelfrijdende auto’s maar liefst 2,7 miljoen kilometer af en volgens Google is er nooit sprake geweest van gewonden of grote schade bij een ongeluk.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu