De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zo zorgt Samsungs zelfstandige vr-bril voor bedrieglijk mooie graphics

Erwin Vogelaar
4 juli 2017, 20:25
2 min leestijd
Zo zorgt Samsungs zelfstandige vr-bril voor bedrieglijk mooie graphics

Er is een zelfstandige vr-bril van Samsung op komst, waar geen smartphone in hoeft. De bril bevat slimme technologie, waardoor beelden er erg goed uitzien.

Lees verder na de advertentie.

Zelfstandige Samsung vr-bril

Virtual reality is op dit moment op twee manieren toegankelijk: via een krachtige pc of via een smartphone. Bedrijven zoals Samsung maken echter werk van zelfstandige brillen. Tijdens MWC Shanghai liet het bedrijf een prototype zien van zijn eigen bril. Deze ExynosVR III valt op door een slimme technologie voor mooie beelden.

Samsung werkt voor de bril namelijk samen met Visual Camp, een bedrijf dat zich specialiseert in het volgen van je ogen. Dat is in virtual reality niet alleen leuk voor het besturen van games, maar in deze bril juist voor het mooier maken van de vr-ervaring.

Zelfstandige Samsung vr-bril

Omdat er geen krachtige pc of smartphone het zware werk doet, moeten makers van zelfstandige brillen manieren verzinnen om slimmer om te gaan met de aanwezige hardware. Via de technologie van Visual Camp wordt alleen het gedeelte waar naar jij kijkt in hoge resolutie getoond. De rest draait in lage resolutie. Dit wordt “foveated rendering” genoemd. Naast mooiere beelden beperkt deze technologie ook de last op de hardware.

Ook beschikt de bril over stemherkenning en kan het je gezichtsexpressies lezen. Zelfs je handbewegingen worden bijgehouden voor het besturen van games. Bij elkaar geeft dit een hoop mogelijkheden. Hopelijk wordt de vr-bril qua design nog wel een stukje aantrekkelijker zodra deze in de winkels ligt. De bril op de foto is waarschijnlijk niet de definitieve versie.

Het zelfstandige apparaat is de volgende stap om virtual reality toegankelijk te maken. Ook Google werkt op dit moment aan een zelfstandige vr-bril, maar daar hebben we nog niets van gezien. Hopelijk komen enkele technologische vernieuwingen van Samsungs bril ook naar een toekomstige versie van de Gear VR.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu