De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zenfone AR in ontwikkeling: Asus’ antwoord op augmented reality

Thomas Haenen
14 november 2016, 12:10
1 min leestijd
Zenfone AR in ontwikkeling: Asus’ antwoord op augmented reality

Asus werkt aan een eigen smartphone met Project Tango, Googles augmented reality-project. Deze Asus Zenfone AR zal begin 2017 officieel onthuld worden.

Lees verder na de advertentie.

Zenfone AR 2017

De Asus Zenfone AR zal officieel gepresenteerd worden op de Consumer Electronics Show, zo heeft ceo Jerry Shen van het bedrijf bevestigd tegen Digitimes. Die elektronicabeurs vindt begin januari in Las Vegas plaats. Volgens Shen moet het toestel geavanceerde augmented reality-technologie bieden voor een betaalbare prijs.

Het toestel zal gebruik maken van Project Tango, Google’s augmented reality-technologie. Met Tango wordt een toestel uitgerust met verschillende extra camera’s en sensoren. Daardoor is het mogelijk om op realistische wijze virtuele objecten in de echte wereld te plaatsen. Het is vergelijkbaar met Pokémon GO, al zorgt de technologie van Tango ervoor dat de virtuele objecten een stuk beter in de echte wereld passen.

Phab 2 Pro Project Tango

Lenovo heeft vooralsnog de primeur met Project Tango. Het bedrijf introduceerde deze zomer de Lenovo Phab 2 Pro, het eerste toestel uitgerust met Tango-technologie. Deze smartphone is vanaf volgende maand verkrijgbaar in Nederland. De Phab 2 Pro wordt geleverd met verschillende games die gebruik maken van de wereld om je heen. Ook kun je virtueel je echte huis inrichten.

Asus Zenfone 4

Shen zegt dat Asus in het tweede kwartaal ook nog de Zenfone 4-reeks zal introduceren. Details daarover zijn nog niet bekend, behalve dat de smartphone verbeterde camera’s moeten gaan bieden. Asus bracht in het verleden al Android-smartphones uit met onder andere optische zoom en indrukwekkende selfiecamera’s.

Het is overigens nog maar de vraag of de Zenfone AR en de Zenfone 4-toestellen in Nederland zullen verschijnen. Hoewel Asus de afgelopen jaren een groot aantal Android-smartphones heeft uitgebracht, zijn deze nooit in Nederland verschenen. De fabrikant focust zich hier voornamelijk op laptops en tablets.

Lees het laatste nieuws over Asus

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu