Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ook ZenWatch 2 krijgt eindelijk update naar Android Wear 2.0

Erwin Vogelaar
19 juli 2017, 20:33
2 min leestijd
Ook ZenWatch 2 krijgt eindelijk update naar Android Wear 2.0

Het heeft lang geduurd, maar de Android Wear 2.0-update voor de ZenWatch 2 is eindelijk beschikbaar. Met deze update krijgt je horloge een stapel nieuwe mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

ZenWatch 2 Android Wear 2.0-update

Android Wear 2.0 is eindelijk beschikbaar voor de ZenWatch 2 en geeft het horloge een stapel nieuwe functies. Hoewel Android Wear 2.0 eerder dit jaar al zou uitrollen, is de verspreiding van de update niet zo soepel verlopen als gepland. Maar heb je dus een ZenWatch 2, dan kan de update elk moment bij je aankomen.

Als je geen geduld hebt om te wachten tot de update automatisch wordt aangeboden, dan controleer je handmatig of Android Wear 2.0 al voor je klaar staat. Hiervoor swipe je naar links op je smartwatch en zoek je naar ‘Instellingen’. Vervolgens tik je op ‘Over’, scroll je omlaag en kies je voor ‘Systeemupdates’. Als de update er is, dan krijg je de mogelijkheid om deze te downloaden. Is de update er nog niet? Controleer het de volgende dag dan nog eens. Omdat de update uitgerold wordt, is deze nog niet direct voor iedereen beschikbaar.

zenwatch 2 android wear 2.0

De ZenWatch 2 is niet de mooiste smartwatch. Vergeleken met andere horloges is dit horloge nogal lomp. Toch is het een prima apparaatje, dat voornamelijk opvalt door de lage prijs. Toen de smartwatch lanceerde, zat het prijspunt al ver onder bijvoorbeeld de Samsung Gear S2 en dat was één van de redenen waarom we dit horloge prefereerden boven Samsungs versie.

Nu krijgt dit flinke horloge een aantal fijne nieuwe functies. Zo krijg je toegang tot de Play Store om apps te downloaden buiten je smartphone om. Ook bereik je Google Assistant via het horloge en heb je meer mogelijkheden om te communiceren. Het is niet langer enkel mogelijk om tekst in te spreken, want je mag nu ook typen of letters tekenen.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu