De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zeven op tien smartphones is Android-toestel’

Redactie
26 juni 2013, 13:24
1 min leestijd
‘Zeven op tien smartphones is Android-toestel’
Android-King2

Android heeft in Europa een marktaandeel van 70 procent. Dit betekent dat 7 op de 10 Europese smartphones op Android draait. De cijfers zijn afkomstig van het betrouwbare onderzoeksbureau IDC. Al eerder werd bekend dat Android als mobiel besturingssysteem in 2014 een veelvoud van iOS en Windows wordt.

Samsung groeide volgens IDC flink door en het marktaandeel van Apple’s iPhone kromp van 25 naar 20 procent. De flinke stijging van Android komt grotendeels door de verkoop van relatief goedkope smartphones. De concurrentie biedt op dit moment nog te weinig goedkope alternatieven aan.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de smartphonemarkt in Europa krimpt. Dit is volgens IDC te wijten aan de economische crisis. Zo hebben consumenten minder te besteden en geven providers minder subsidies om hun toestellen om de kosten te beperken. In Nederland bezit een derde van de inwoners een smartphone. Ook is er volgens IDC een verschuiving naar goedkopere smartphones waar te nemen waardoor fabrikanten minder geld aan toestellen verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Android-smartphones worden steeds goedkoper. Omdat krachtige hardware voor een lagere prijs beschikbaar komt, kunnen fabrikanten hun toestellen voor minder aanbieden. In onze Android smartphones koopadvies behandelen wij ook enkele goedkope toestellen die de laatste apps prima kunnen draaien. Onze top 5 Android smartphones is ook een handig overzicht van wat nu goedkope, maar kwalitatief hoogstaande Android-smartphones zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu