De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zite nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
29 maart 2012, 20:15
2 min leestijd
Zite nu ook beschikbaar voor Android
Zite nu ook beschikbaar voor Android

De bekende nieuws-app Zite is nu uitgekomen voor Android. Met de app kan je gratis nieuws lezen van diverse bronnen die aan de hand van onderwerpen worden gegroepeerd. Zo zijn categorieën als Technology, Film & TV, Gadgets en Gaming standaard voorgeprogrammeerd, maar je kan ook eigen trefwoorden toevoeging zoals bijvoorbeeld Android en Google. Je krijgt dan automatisch het laatste nieuws over deze onderwerpen te lezen. Om het nieuws beter op je af te stemmen kan Zite gebruik maken van Twitter en Google Reader. Ook kan je aangeven welke nieuwsberichten je de moeite waard vindt en krijg je vervolgens in de toekomst meer soortgelijke artikelen te lezen.

Zite was al enige tijd beschikbaar op de iPad en de iPhone. Daar is de app een succes, zo groot dat de maker is overgenomen door CNN. De Android-app heeft veel weg van de iOS-variant. Je begint met een lijst van Top Stories waarbij je de belangrijkste verhalen van alle categorieen tot je kan nemen. Door naar rechts te vegen op de telefoonversie kan je eenvoudig door je favoriete categorieën bladeren.

Lees verder na de advertentie.

Druk je op een verhaal dan wordt deze meestal geopend in de app zelf waarbij deze is ontdaan van alle reclame. Ook is de vormgeving geoptimaliseerd voor de app wat prettig lezen is. Bij sommige verhalen wordt echter rechtstreeks de website geladen omdat Zite niet alle content direct mag overnemen in haar app. Het is bij ieder verhaal mogelijk deze op deze te beoordelen of te delen via een van de bekende sociale netwerksites of om deze op te slaan om later te lezen.

Gebruik je Zite al op een ander apparaat dan kan je inloggen met je Zite-account. Zo krijg je automatisch je favoriete onderwerpen en instellingen te lezen. Zite is een van de betere nieuwslezers die er momenteel te krijgen is en een welkome aanvulling voor Android. Jammer genoeg kunnen artikelen alleen in het Engels worden gelezen en kan je geen Nederlandse RSS-feeds importeren.

Downloaden via Google Play: Zite (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu