De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zo herken je een Galaxy Note 7 met een veilige accu

Thomas Haenen
16 september 2016, 10:31
2 min leestijd
Zo herken je een Galaxy Note 7 met een veilige accu

Samsung is begonnen met het omruilen van de Galaxy Note 7. De eerste gebruikers hebben inmiddels een veilig exemplaar van de phablet zonder ontplotffingsgevaar ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Veilige Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 terugroepactie is inmiddels in volle gang. In Canada zeggen gebruikers de eerste veilige exemplaren te hebben ontvangen. Hoewel we eerder geruchten zagen dat het aangepaste model de ‘Note 7S’ genoemd zou worden, is daar op de verpakking van dit vervangend exemplaar niets van te zien.

Sterker nog, de enige aangepaste markering lijkt een klein stipje te zijn. Aan de onderkant van het doosje, vlak naast het modelnummer en de IMEI-code, zien we een klein zwart vierkantje. Sommige gebruikers geven aan een blauw stipje te hebben op hun verpakking, maar dat lijkt vooralsnog in ieder geval het enige uiterlijke onderscheid te zien.

Veilige Galaxy Note 7

Start je de Galaxy Note 7 op, dan is er echter nog een andere aanpassing te zien. Het accu-icoontje dat rechtsboven in beeld getoond is, is groen op veilige versies. Op de ‘onveilige’ Note 7 wordt het icoontje in het wit getoond. Zo is het voor consumenten op elk moment duidelijk dat ze veilig zitten.

Samsung kondigde begin deze maand een grootse Galaxy Note 7 terugroepactie aan. In selecte gevallen kon de accu van het toestel exploderen. Samsung zou ruim 2,5 miljoen exemplaren van het toestel geproduceerd hebben voor de fout aan het licht kwam. Deze worden nu zo snel mogelijk omgeruild en vervangen door de fabrikant. Inmiddels zijn er al meer dan 100 incidenten met de Note 7 accu gemeld.

Galaxy Note 7 in Nederland

Wanneer de Galaxy Note 7 in Nederland verschijnt is nog altijd onbekend. Het toestel zou hier oorspronkelijk vanaf begin september verkrijgbaar zijn. Vlak voor de geplande releasedatum kwam het nieuws over de Note 7 accu echter naar buiten, waardoor die release snel weer ingetrokken werd. De verwachting is nu dat het toestel hier vanaf eind oktober of november verkrijgbaar is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu