De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ontgrendel je binnenkort je Android-toestel met je stem

Redactie
13 april 2015, 9:11
1 min leestijd
Zo ontgrendel je binnenkort je Android-toestel met je stem

Op korte termijn wordt het voor alle gebruikers van Android 5.0 Lollipop mogelijk om hun toestel te ontgrendelen met hun stem. Deze zogenoemde ‘Trusted Voice’-functie maakt onderdeel uit van het Smart Lock-systeem van Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Trusted Voice gestart

Dankzij Smart Lock kun je momenteel al je Android Wear-smartwatch of Pebble gebruiken om je toestel te ontgrendelen, zodat je geen code of patroon hoeft in te voeren. Naar nu blijkt is Google gestart met de uitrol van Trusted Voice via een update van Google Play Services, waardoor sommige gebruikers hun Android-toestel al kunnen ontgrendelen met hun stem.

trusted voice android 5.0

Met de update verschijnt er een extra optie in het Smart Lock-menu, dat is te vinden via ‘Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging’. Wanneer je Trusted Voice inschakelt, krijg je een  melding te zien dat deze vorm van beveiliging wel minder sterk is dan het gebruik van een patroon, pincode of wachtwoord. Andere gebruikers kunnen in theorie jouw stem imiteren om je toestel te gebruiken.

Trusted Voice laat je met het stemcommando ‘Ok, Google’ je toestel ontgrendelen en gebruiken. De functie wordt stapsgewijs uitgerold via Google Play Services, waardoor het even kan duren voordat alle gebruikers van Android Lollipop erover beschikken.

Het laatste nieuws over Android 5.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu