De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zien de Nexus-toestellen van HTC er mogelijk uit

Thomas Haenen
6 juli 2016, 8:43
2 min leestijd
Zo zien de Nexus-toestellen van HTC er mogelijk uit

Nieuwe beelden bieden mogelijk een eerste blik op de Nexus Sailfish en Marlin. De Nexus-toestellen van HTC hebben een strakker, platter design dan voorgaande modellen.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus-toestellen

De twee Nexus-smartphones die later dit jaar verschijnen krijgen een vrijwel identiek design, zo beweert Android Police. De site claimt van bronnen te hebben gehoord hoe de toestellen eruit gaan zien, en heeft op basis van die bronnen zijn eigen renders laten maken. Onderstaand beeld is dus geen uitgelekte foto, maar een betrouwbare voorspelling van het definitieve design.

HTC Nexus Sailfish en Marlin 2016

Wat het meeste opvalt is dat de uitstekende camera van de Nexus 6P en Nexus 5X verdwenen is. Vorig jaar waren de camera’s net wat dikker dan de behuizing van de Nexus-toestellen, waardoor ze niet helemaal plat op tafel konden liggen. Dit euvel lijkt met de Sailfish en Marlin verholpen te zijn.

Naast de camera zijn drie rondjes te zien. Android Police speculeert dat het waarschijnlijk om een secundaire microfoon, laser autofocus en een andere, onbekende camerasensor gaat. Daaronder vinden we wederom een vingerafdrukscanner terug, met hetzelfde ontwerp als de Nexus Imprint van vorig jaar.

De nieuwe Nexus heeft waarschijnlijk een glazen design, al behoort ook een mix van metaal en een beetje plastic volgens de bron nog tot de mogelijkheden. Het prominente Nexus-logo achterop van voorgaande modellen zou plaats maken voor slechts een enkel, kleiner Google-logo.

HTC Nexus (2016) specificaties

Naar alle waarschijnlijkheid worden de Nexus Sailfish en Marlin dit najaar officieel gepresenteerd. Ze zullen worden gelanceerd met de definitieve versie van Android 7.0 Nougat, en als vlaggenschepen dienen voor deze volgende release van Android. Nadat we de afgelopen jaren Nexus-telefoons van LG, Motorola en Huawei voorbij zagen komen, zou het dit jaar HTC zijn dat met de reeks aan de slag mag. Het Taiwanese bedrijf zou aan twee telefoons werken met sterk vergelijkbare hardware, maar verschillende schermformaten.

De eerste, die intern de ‘Marlin’ wordt genoemd, heeft een 5,5 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De tweede, ook wel de ‘Sailfish’ genoemd, meet 5 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Beide zouden ze voorzien zijn van een 12 megapixel-camera achterop, 4GB werkgeheugen en minimaal 32GB opslagruimte.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu