Zo ziet de Nexus 4 er van binnen uit

Redactie
18 november 2012, 18:05
1 min leestijd
Zo ziet de Nexus 4 er van binnen uit
Nexus 4 teardown

De heren van de populaire reparatiewebsite iFixit hebben de gloednieuwe Nexus 4 uit elkaar gehaald en de componenten één voor één verwijderd. Tijdens de zogeheten teardown komt iFixit tot de ontdekking dat de Nexus 4 over een niet-actieve 4G-chip beschikt en dat de glazen achterkant van Google’s nieuwe smartphone een plek biedt aan de Near Field Communication (NFC)-antenne en een inductieklos voor het draadloze opladen.

Om de Nexus 4 uit elkaar te halen, heb je enkel een normale schroevendraaier en een plastic opener nodig om het scherm van de glazen achterkant te splitsen. De onderdelen van de Nexus 4 zijn door het gebruik van drukcontacten vrij gemakkelijk te vervangen, hoewel de batterij stevig vastgelijmd zit. Als je deze uit de smartphone wilt halen, moet je flink wat kracht zetten zonder de batterij te beschadigen.

Lees verder na de advertentie.

De niet-actieve 4G-chip is een vreemde vondst. Google introduceerde de Nexus 4 zonder 4G-ondersteuning omdat de technologie te duur was en de netwerken te gefragmenteerd zijn, maar het toestel beschikt wel over een 4G-chip. De Nexus 4 mist helaas het benodigde modem om de 4G-chip werkend te krijgen, waardoor het niet mogelijk is om de smartphone met een softwarehack met de snelste mobiele netwerken compatibel te maken.

Volgens iFixit is het grootste nadeel van de Nexus 4 het scherm en bijbehorende frame: beide componenten zijn aan elkaar gefuseerd. Hierdoor vallen de kosten van een potentiële reparatie van het scherm een stuk hoger uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu