ZTE betreedt de tabletmarkt met twee betaalbare Android-tablets
Wouter Nijsen

ZTE Light Pro_Andrid_tablet_1Kort geleden werd bekend dat ZTE met hun Skate Android-telefoon een betaalbaar alternatief voor de toestellen van de gevestigde orde wil bieden. In Frankrijk en Engeland is ZTE vooral bekend van de succesvolle Blade die als Orange-branded toestel te koop was. Met de Skate willen ze ook in de rest van Europa meer bekendheid krijgen. Naast de nieuwe Android-telefoon brengt ZTE ook een tweetal Android-tablets op de markt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het betreft twee 7-inch Android-tablets met de naam Light-Pro en Light-Plus. De ZTE Light-Pro draait op Android 2.2 en heeft een 7-inch resistief touchscreen met een resolutie van 800×480. De processor draait op 600 MHz en is afkomstig van Qualcomm. Er is 512 MB RAM aanwezig en het opslaggeheugen kan vergroot worden middels een microSD-kaartje van maximaal 32 GB. Zoals gebruikelijk bij Android beschikt de ZTE Light Pro over Wi-Fi, 3G en Bluetooth. De 1440 mAh accu zou volgens ZTE goed zijn voor 5,5 uur videokijken. De ZTE Light-Pro is voorlopig alleen verkrijgbaar in Spanje in combinatie met een abonnement van Movistar. Of de ZTE Light-Pro ook in de rest van Europa op de markt komt is niet bekend.

zte_light_pro-Android_tablet

De ZTE Light-Plus lijkt sterk op de Light-Pro en heeft evenens een 7-inch 800×480 touchscreen. In tegenstelling tot de Light-Pro heeft de ‘Plus’ wel een capacitief scherm. De ZTE Light-Plus draait op Android 2.3.3 en de processor is een 1 GHz Qualcomm MSM8255. Hiermee is de Light-Plus dus een flink stuk krachtiger dan de Light Pro. Verder zijn 1 GB ROM en 512 MB RAM aan boord, evenals een 3,2 megapixel camera. In tegenstelling tot de ZTE Light-Pro zal de Light-Plus wel in de losse verkoop gaan, maar wanneer dit gaat gebeuren is helaas nog niet bekend. De prijs is met €250 in ieder geval behoorlijk concurrerend.

ZTE-Light-Plus-Android-tablet

Via: Eurodroid en Unwiredview

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.