ZTE betreedt de tabletmarkt met twee betaalbare Android-tablets

Wouter Nijsen
14 juni 2011, 21:08
1 min leestijd
ZTE betreedt de tabletmarkt met twee betaalbare Android-tablets
ZTE Light Pro_Andrid_tablet_1
zte_light_pro-Android_tablet

Kort geleden werd bekend dat ZTE met hun Skate Android-telefoon een betaalbaar alternatief voor de toestellen van de gevestigde orde wil bieden. In Frankrijk en Engeland is ZTE vooral bekend van de succesvolle Blade die als Orange-branded toestel te koop was. Met de Skate willen ze ook in de rest van Europa meer bekendheid krijgen. Naast de nieuwe Android-telefoon brengt ZTE ook een tweetal Android-tablets op de markt.

Het betreft twee 7-inch Android-tablets met de naam Light-Pro en Light-Plus. De ZTE Light-Pro draait op Android 2.2 en heeft een 7-inch resistief touchscreen met een resolutie van 800×480. De processor draait op 600 MHz en is afkomstig van Qualcomm. Er is 512 MB RAM aanwezig en het opslaggeheugen kan vergroot worden middels een microSD-kaartje van maximaal 32 GB. Zoals gebruikelijk bij Android beschikt de ZTE Light Pro over Wi-Fi, 3G en Bluetooth. De 1440 mAh accu zou volgens ZTE goed zijn voor 5,5 uur videokijken. De ZTE Light-Pro is voorlopig alleen verkrijgbaar in Spanje in combinatie met een abonnement van Movistar. Of de ZTE Light-Pro ook in de rest van Europa op de markt komt is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

De ZTE Light-Plus lijkt sterk op de Light-Pro en heeft evenens een 7-inch 800×480 touchscreen. In tegenstelling tot de Light-Pro heeft de ‘Plus’ wel een capacitief scherm. De ZTE Light-Plus draait op Android 2.3.3 en de processor is een 1 GHz Qualcomm MSM8255. Hiermee is de Light-Plus dus een flink stuk krachtiger dan de Light Pro. Verder zijn 1 GB ROM en 512 MB RAM aan boord, evenals een 3,2 megapixel camera. In tegenstelling tot de ZTE Light-Pro zal de Light-Plus wel in de losse verkoop gaan, maar wanneer dit gaat gebeuren is helaas nog niet bekend. De prijs is met €250 in ieder geval behoorlijk concurrerend.

ZTE-Light-Plus-Android-tablet

Via: Eurodroid en Unwiredview

Categorie: Tablets
Thema: Android
Merk: ZTE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's