De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ZTE introduceert ZTE Era met 4.3 inch scherm, Android 4.0 en quadcore-processor

Redactie
27 februari 2012, 17:35
2 min leestijd
ZTE introduceert ZTE Era met 4.3 inch scherm, Android 4.0 en quadcore-processor
ZTE introduceert ZTE Era met 4.3 inch scherm, Android 4.0 en quadcore-processor

De Chinese fabrikant ZTE heeft op MWC de ZTE Era aangekondigd. Het apparaat heeft een 4.3 inch scherm met een qHD-resolutie van 960×540. Aan boord is een NVIDIA Tegra 3 quadcore-processor die is geklokt op 1.3 GHz en 1 GB RAM werkgeheugen. Er is ook een vijfde processorkern aanwezig die moet zorgen dat de batterij niet al te veel wordt belast. De ZTE Era is voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich dat is aangevuld met de ZTE Mifavor-skin. Het 8 GB interne geheugen is desgewenst uit te breiden met een MicroSD-kaart. HD Voice en Dolby ontbreken ook niet op het toestel dat slechts 7.8 mm dik is. In de tweede helft van dit jaar komt het toestel op de markt. Naast de high-end ZTE Era introduceerde de fabrikant nog meer telefoons en tablets.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Blade II, Mimosa X, Skate Acqua en Kis

Tijdens MWC kondigde ZTE ook de Blade II aan. Deze ziet er net zo uit als zijn voorganger en heeft een 1 GHz processor. De Mimosa X heeft een dualcore-processor en een 4.3 inch scherm met een qHD-resolutie. Ook is deze uitgerust met een 5 megapixel camera. De Skate Acqua heeft een 3.5 inch scherm en is de opvolger van de ZTE Skate. De ZTE Kis heeft een 4.0 inch scherm. Deze vier toestellen zullen in Europa verkocht gaan worden en rond dezelfde tijd uitkomen als de ZTE Era. ZTE kondigde ook de N91 en de PF200 aan die LTE kunnen ontvangen. Deze zullen hier niet worden uitgebracht.

Europese ZTE-smartphones

Vier ZTE-tablets: V9S, V96, PF 100 en T98

Naast een hele reeks telefoons wist ZTE ook vier nieuwe tablets te introduceren. Dit zijn twee quadcore-tablets: de PF 100 en de T98. De PF 100 heeft een 1.5 GHz quad-core processor en een 10.1 inch scherm met een WXVGA-resolutie. Aan boord is 16 GB intern geheugen en op de achterkant zit een 5 megapixel camera. De T98 heeft dezelfde specificaties als de PF 100 maar deze heeft een 7 inch scherm in plaats van een 10.1 inch display. Beide zijn voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De V96 en de VGS zijn twee tablets met LTE-ondersteuning. Ze hebben allebei een dualcore-processor aan boord van Qualcomm. Die van de V96 is geklokt op 1.7 GHz, de V9S op 1.2 GHz. Beide tablets hebben 1 GB RAM werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. De V96 is voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de V9S moet het Android 3.2 Honeycomb doen. Allevier de tablets moeten in de tweede helft van het jaar op de markt komen.

ZTE PF 100 en ZTE T98

Bron: The Verge

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu