De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ZTE werkt aan smartphone die met je ogen te bedienen is

Rick van der Veer
6 januari 2017, 12:15
2 min leestijd
ZTE werkt aan smartphone die met je ogen te bedienen is

De Chinese fabrikant ZTE heeft een smartphone in ontwikkeling met een unieke functie. Project CSX krijgt eye tracking aan boord, waarmee je met je ogen kunt scrollen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is ZTE Project CSX

Project CSX is een smartphone waarvoor gebruikers ideeën konden insturen, om zo een betere telefoon te bouwen. Eén van de meestgehoorde suggesties bleek het bedienen van je smartphone met je ogen te zijn. ZTE heeft hiervoor een speciale irisscanner in Project CSX verwerkt die bijhoudt in welke richting de ogen van de gebruiker bewegen. Zo scrollt een app bijvoorbeeld automatisch omlaag als je ogen de onderkant van het scherm naderen, of juist weer omhoog als je naar je statusbalk kijkt.

ZTE maakt voor eye tracking gebruik van bestaande functies die al in Android zitten. Met deze aanpak werkt de functie straks in alle bestaande Android-apps, zonder dat ontwikkelaars ondersteuning in hun apps hoeven te bouwen. In situaties waar eye tracking niet betrouwbaar genoeg werkt, kunnen ook stemcommando’s gebruikt worden.

ZTE Project CSX

Een andere veelgehoord idee was het kleverig maken van je smartphone. Dit is handig als je je toestel op een schuin oppervlak wil leggen zonder dat hij wegglijdt. ZTE maakt zijn nieuwe smartphone zelf niet plakkerig, maar introduceert wel een hoesje met dezelfde werking. Het is nog niet duidelijk op welke manier het hoesje kleverig gemaakt wordt.

Project CSX krijgt opvallend goede specificaties voor een toestel van 199 dollar. De smartphone wordt voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, dualsim-ondersteuning en een vingerafdrukscanner. Je kunt het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart, terwijl de telefoon standaard op Android 7.0 Nougat draait.

Project CSX Kickstarter

Ondanks dat ZTE een groot telecombedrijf is met ruime financiële middelen heeft de firma Project CSX op Kickstarter gezet. Via de crowdfundwebsite kost de smartphone maar 199 dollar. Wanneer Project CSX in de winkels ligt stijgt deze prijs waarschijnlijk naar 250 tot 300 dollar. Kickstarter-projecten bevinden zich vaak nog in een vroege fase, waardoor prijzen wat lager liggen om zo veel mogelijk mensen aan te trekken. Via Kickstarter is de telefoon wereldwijd beschikbaar, maar het is onbekend of hij straks in de Nederlandse schappen terecht komt.

Lees het laatste nieuws over ZTE

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu