De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

ZTE werkt aan Quartz: smartwatch met Wear 2.0

Rick van der Veer
8 februari 2017, 10:32
1 min leestijd
ZTE werkt aan Quartz: smartwatch met Wear 2.0

Nu de release van Android Wear 2.0 voor de deur staat komen steeds meer fabrikanten met hun eigen hardware. Ook ZTE werkt aan een eigen horloge in de vorm van de ZTE Quartz.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Quartz aankondiging

Het Chinese ZTE heeft tot dusver nog geen echte smartwatch uitgebracht, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens VentureBeat heeft de firma een smartwatch met Android Wear 2.0 in de maak onder de naam Quartz. Het bedrijf bracht een aantal jaar geleden ook al een smartphone uit onder deze naam, maar deze heeft niets met het horloge te maken.

De specificaties van de ZTE Quartz ontbreken nog grotendeels. Wel is duidelijk dat de smartwatch een 3G-verbinding aan boord krijgt. In theorie betekent dat dat je kunt bellen met het horloge zonder dat je een smartphone nodig, maar of de Quartz dit straks kan is nog onbekend. Ook heeft het horloge ondersteuning voor wifi, wat een vereiste is voor Wear 2.0.

ZTE Quartz aankondiging

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van Googles nieuwe besturingssysteem is dat apps zelfstandiger kunnen werken op een smartwatch. Horloges met Wear 2.0 krijgen hun eigen Play Store met apps die volledig kunnen functioneren, zonder afhankelijk te zijn van een verbonden smartphone. Straks kun je je smartphone dus veilig thuislaten als je gaat hardlopen.

Android Wear 2.0 releasedatum

De nieuwe versie van Googles besturingssysteem voor smartwatches laat niet lang meer op zich wachten. Volgens het geruchtencircuit brengt Google Android Wear 2.0 big deze week uit. Op het aankomende Mobile World Congress, dat eind februari in Barcelona plaatsvindt, wordt vervolgens door veel fabrikanten nieuwe hardware getoond. Ook tijdens de officiële aankondiging van het besturingssysteem zelf worden er nieuwe horloges gepresenteerd, waaronder de LG Watch Sport en Watch Style.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu