Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

ZTE gaat stock Android voor smartphones gebruiken met Google Now Launcher

Redactie
21 juli 2014, 15:01
1 min leestijd
ZTE gaat stock Android voor smartphones gebruiken met Google Now Launcher
ZTE stock android

ZTE wil stock Android standaard gaan maken op hun toestellen. Stock Android is Google`s eigen versie van het mobiele besturingssysteem waar veel fabrikanten als Samsung en HTC een eigen softwarelaag over plaatsen. De software wordt ook wel de ‘kale versie’ van Android genoemd. Stock Android is met name populair bij de Android-aficionado’s die de “pure Android-ervaring” willen.

ZTE is één van de weinige fabrikanten die stock Android standaard op toestellen gaat leveren. Een opvallende keuze, want fabrikanten willen veelal met hun software zichzelf onderscheiden. Op hardware-gebied is er namelijk niet zo enorm veel verschil meer. Door de ZTE stock Android-firmware te gebruiken kan het bedrijf besparen op de kosten van software-ontwikkeling en zich als hardware-bedrijf meer richten op de hardware.

Lees verder na de advertentie.

ZTE stock Android

Onderstaande screenshots laten stock Android zien middens de Google Now Launcher. Dit is Googles officiële launcher waar Google Now standaard is geïntegreerd. Het enige dat ZTE aan de launcher zal toevoegen, is enkele nieuwe spraakcommando’s waarmee je de telefoon kunt besturen. Of dit ook betekent dat ze geen extra apps gaan toevoegen, is nog onbekend.

ZTE heeft nog maar weinig toestellen in Europa uitgebracht, maar is al een tijdje bezig met de uitbreiding naar Europa. De Chinese fabrikant maakt smartphones die voor een aantrekkelijk bedrag worden verkocht. Daarbij zijn ZTE-telefoons vrijwel altijd voorzien van een goede accuduur en ietwat sober design.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu