Zuid-Koreaanse overheid verzoekt Samsung en LG om Android te laten vallen

Redactie
29 augustus 2011, 18:45
1 min leestijd
Zuid-Koreaanse overheid verzoekt Samsung en LG om Android te laten vallen
Zuid-Koreaanse overheid verzoekt Samsung en LG om Android te laten vallen

De Zuid-Koreaanse overheid zou Samsung en LG hebben gevraagd om van Android af te stappen. Volgens Zuid-Korea zouden de fabrikanten teveel afhankelijk worden van Google’s mobiele besturingssysteem, vooral nu de zoekgigant Motorola Mobility heeft overgenomen. De Zuid-Koreaanse overheid adviseert de fabrikanten nu om samen een coalitie te vormen en een eigen besturingssysteem te bouwen.

Of LG en Samsung wel zo happig zijn om samen een nieuw besturingssysteem te ontwikkelen is nog maar de grote vraag. Beide fabrikanten verdienen veel aan Google’s besturingssysteem, en ze zullen deze inkomsten niet al te graag willen verliezen. Of er nog wel ruimte is voor nog een mobiel besturingssysteem is ook moeilijk in te schatten.

Lees verder na de advertentie.

Er lijkt steeds meer onrust te ontstaan over Google’s nieuwe aankoop van een telefoonfabrikant, hoewel Samsung en LG allebei hebben aangegeven blij te zijn met de overname van Motorola Mobility door Google. Zo zou Samsung haar strategie hebben gewijzigd en op het overnamepad zijn om snel nieuwe kennis in huis te halen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou onder andere het mobiele besturingssysteem webOS van HP over willen nemen. Iets wat wellicht goed samenvalt met de plannen van de Zuid-Koreaanse regering.

Bron: The Motley Fool

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu