Zweeds design bepaalt gebruikersinterface van de G1

android interfaceDe Zweedse designfirma The Astonishing Tribe is verantwoordelijk voor het uiterlijk van Google’s mobiele besturingssysteem op de G1. De Zweden werkten met Google samen om de graphics, iconen, overgangen en de schaduweffecten van vensters en andere kenmerkende uiterlijkheden van Android te finetunen voor de G1. Ook het uitschuifbare applicatiescherm en de animatie wanneer het in beeld verschijnt is het werk van The Astonishing Tribe. De samenwerking begon meer dan een jaar geleden, toen Google TAT uitnodigde om lid te worden van de Open Handset Alliance.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“Een goede gebruikersinterface is cruciaal om een geweldige mobiele telefoon te maken”, aldus Erick Tseng, lead product manager van het Google Android-team. “Samen met de hardware, beveiliging en stabiliteit zagen we het als een absolute must-have.”

TAT werd in 2002 opgericht, toen de mobiele telefoonmakers overstapten op kleurenschermen. Het maken van de gebruikersinterface voor Android was een van TAT’s meest ambitieuze projecten. Ze hanteren de slogan: “Design loves technology”.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.