Screenshots: ‘Android krijgt nieuwe zwevende notificaties’

Redactie
23 juni 2014, 10:43
1 min leestijd
Screenshots: ‘Android krijgt nieuwe zwevende notificaties’

In de broncode van Android hebben ontwikkelaars van CyanogenMod, de populaire alternatieve Android-versie, ontdekt dat Google werkt aan een nieuwe vorm van meldingen tonen: zwevende notificaties. Deze feature is speciaal ontwikkeld voor de volledigeschermmodus binnen Android 4.4 waar sommige apps al gebruik van maken, zoals Pocket en Google Play Boeken.

Bij deze schermmodus, waarbij het gehele beeld wordt ingenomen door een app (inclusief notificatiebalk en touchscreenknoppen), is er geen ruimte om notificaties te tonen. Op dat moment zou het handig zijn als er een notificatie aan de bovenkant van het scherm verschijnt. En dat is precies de feature waar Google aan werkt.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de zwevende notificaties

In de broncode van het Android Open Source Project zijn deze ‘heads up notifications’ gevonden, en CyanogenMod heeft ze al aan de laatste nightlies toegevoegd. Hierdoor kunnen CyanogenMod-gebruikers de nieuwe feature activeren en per app aangeven of ze van de zwevende notificaties gebruik mogen maken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen door meldingen van WhatsApp wil worden gestoord.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de zwevende notificaties aan Android worden toegevoegd. De verwachting is dat Android 5.0, dat waarschijnlijk tijdens de Google I/O (25 en 26 juni) wordt onthuld, deze feature gaat toevoegen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu