De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nokia 1.4

Lees verder na de advertentie.

De Nokia 1.4 is een zeer betaalbare smartphone met een stevige accu, Android Go-software en drie jaar updates. Het toestel heeft twee camera’s. Op deze pagina lees je alles over de Nokia 1.4.

Nokia 1.4 specificaties

De Nokia 1.4 is de opvolger van de Nokia 1.3 en heeft betere specificaties in een moderner jasje. Het toestel gebruikt een plastic behuizing met vingerafdrukscanner en grote cameramodule met twee cameralenzen. Het gaat om een 8 megapixel-hoofdcamera en een 2 megapixel-macrocamera om plaatjes van heel dichtbij te schieten.

De smartphone draait op een eenvoudige processor, heeft slechts 1GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Dat kun je gelukkig (en broodnodig) vergroten via een micro-sd-kaartje. De 1.4 is voorzien van een grote 4000 mAh-accu, goed voor een tot twee dagen gebruik. Opladen gaat via de verouderde micro-usb-poort en duurt een paar uur.

nokia 1.4 officieel

Het scherm is met 6,51 inch aan de grote kant en lastig met één hand te bedienen. Dankzij de hd-resolutie oogt het beeld scherp genoeg. Duurdere smartphones hebben een scherper full-hd-scherm.

Android Go met drie jaar updates

Op de1.4 is Android Go geïnstalleerd, versie 10. Android Go is speciaal ontwikkeld voor budgetsmartphones met eenvoudige specificaties. De software vraagt minder stroom, werk- en opslaggeheugen en vereist geen krachtige processor.

Alle populaire Android-apps werken naar behoren op Android Go. Spelletjes ook, al draaien die niet goed vanwege de simpele specificaties van de smartphone. Prettig is dat Nokia een duidelijk updatebeleid garandeert voor de Nokia 1.4. Het toestel krijgt een update naar Android Go 11 en ontvangt beveiligingsupdates tot het voorjaar van 2024.

nokia 1.4 officieel

Nokia 1.4 kopen

De Nokia 1.4 is in februari 2021 aangekondigd en sinds april te koop. Nokia verkoopt de smartphone in het blauw en later ook grijs. De adviesprijs van een losse Nokia 1.4 is 129 euro. Je kunt de dit toestel ook met abonnement in huis halen of kiezen voor een sim-only-abonnement.

Deze smartphone koop je als… eerste toestel of voor erbij, bijvoorbeeld een festival waar je geen duur toestel mee naartoe wil nemen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Nokia 1.4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu