Nokia 3.1

1/1

Pluspunten

  • Voorkantvullend display
  • Stock Android met gegarandeerde updates
  • Uitbreidbare 16GB opslagruimte
  • Dualsim-ondersteuning

Minpunten

  • Relatief lage schermresolutie
  • Processor is niet de snelste

Dit moet je weten over de Nokia 3.1

Nokia is weer helemaal terug van weggeweest. Het bedrijf richt zich op betaalbare smartphones, die niet alleen goede hardware hebben, maar ook software die up-to-date is. Nokia brengt al zijn smartphones uit onder het Android One-programma, wat verschillende voordelen heeft. Zo draait de Nokia 3.1 op een stockversie van Android zonder overbodige apps, en krijgt het toestel drie jaar lang gegarandeerd updates. De Nokia 3.1 is één van de meest betaalbare smartphones uit het assortiment van HMD Global.

Lees verder na de advertentie.

Veel smartphones hebben tegenwoordig een voorkantvullend scherm, maar het gaat hier vaak over toestellen die honderden euro’s kosten. Inmiddels zie je ook op goedkopere toestellen dat dit soort schermen de norm worden, want ook de Nokia 3 (2018) is uitgerust met zo’n voorkantvullend scherm. Dat betekent dat je meer ruimte in de lengte hebt, wat handig is als je vaak lange teksten leest op je smartphone. Ook films komen zo beter uit de verf, door het brede beeldformaat.

Zoals eerder gezegd draait de nieuwe Nokia 3 op een nagenoeg kale versie van Android. Dat betekent dat er geen apps op het toestel staan die niet van Google zelf komen. Zo bepaal je zelf wat je aan apps installeert, zonder bloatware van de fabrikant. Ook krijg je twee jaar lang de garantie op updates naar nieuwe versies van Android, met drie jaar aan beveiligingsupdates.

Nokia 3.1

Goed om te weten is dat de Nokia 3.1 een groothoeklens voorop heeft. Hiermee kun je eenvoudig een selfie maken van een groep mensen, zonder dat mensen aan de zijkanten wegvallen. Ook handig is het verstevigde glas voorop, wat je niet vaak ziet bij goedkopere toestellen. Het is dus niet erg als je het toestel een keer laat vallen.

Onder de motorkap heeft de Nokia 3.1 maar 16GB aan opslagruimte. Dat is anno 2018 behoorlijk weinig, vooral als je ook nog muziek en wat series mee wil nemen. Gelukkig heeft Nokia micro-sd-ondersteuning in het toestel gestopt. Hiermee kun je het geheugen uitbreiden tot wel 256GB. Ook heeft het toestel dualsim-ondersteuning, zodat je met twee kaarten verbonden kunt blijven.

De Nokia 3.1 koop je als… je een Android-smartphone zonder poespas wil met een gunstig prijskaartje.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Nokia 3.1

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu