Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 3.1

Nokia 3.1
7,0
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel

Dit moet je weten over de Nokia 3.1

Nokia is weer helemaal terug van weggeweest. Het bedrijf richt zich op betaalbare smartphones, die niet alleen goede hardware hebben, maar ook software die up-to-date is. Nokia brengt al zijn smartphones uit onder het Android One-programma, wat verschillende voordelen heeft. Zo draait de Nokia 3.1 op een stockversie van Android zonder overbodige apps, en krijgt het toestel drie jaar lang gegarandeerd updates. De Nokia 3.1 is één van de meest betaalbare smartphones uit het assortiment van HMD Global.

Pluspunten Nokia 3.1

  • Voorkantvullend display
  • Stock Android met gegarandeerde updates
  • Uitbreidbare 16GB opslagruimte
  • Dualsim-ondersteuning

Minpunten Nokia 3.1

  • Relatief lage schermresolutie
  • Processor is niet de snelste

Veel smartphones hebben tegenwoordig een voorkantvullend scherm, maar het gaat hier vaak over toestellen die honderden euro’s kosten. Inmiddels zie je ook op goedkopere toestellen dat dit soort schermen de norm worden, want ook de Nokia 3 (2018) is uitgerust met zo’n voorkantvullend scherm. Dat betekent dat je meer ruimte in de lengte hebt, wat handig is als je vaak lange teksten leest op je smartphone. Ook films komen zo beter uit de verf, door het brede beeldformaat.

Zoals eerder gezegd draait de nieuwe Nokia 3 op een nagenoeg kale versie van Android. Dat betekent dat er geen apps op het toestel staan die niet van Google zelf komen. Zo bepaal je zelf wat je aan apps installeert, zonder bloatware van de fabrikant. Ook krijg je twee jaar lang de garantie op updates naar nieuwe versies van Android, met drie jaar aan beveiligingsupdates.

Nokia 3.1

Goed om te weten is dat de Nokia 3.1 een groothoeklens voorop heeft. Hiermee kun je eenvoudig een selfie maken van een groep mensen, zonder dat mensen aan de zijkanten wegvallen. Ook handig is het verstevigde glas voorop, wat je niet vaak ziet bij goedkopere toestellen. Het is dus niet erg als je het toestel een keer laat vallen.

Onder de motorkap heeft de Nokia 3.1 maar 16GB aan opslagruimte. Dat is anno 2018 behoorlijk weinig, vooral als je ook nog muziek en wat series mee wil nemen. Gelukkig heeft Nokia micro-sd-ondersteuning in het toestel gestopt. Hiermee kun je het geheugen uitbreiden tot wel 256GB. Ook heeft het toestel dualsim-ondersteuning, zodat je met twee kaarten verbonden kunt blijven.

De Nokia 3.1 koop je als… je een Android-smartphone zonder poespas wil met een gunstig prijskaartje.

Nokia 3.1
7,0
Welke Nokia 3.1 wil je?
Wij hebben momenteel geen Nokia 3.1 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Nokia 3.1 video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Nieuws Een hoop Samsung-telefoons kregen afgelopen week een Android-beveiligingsupdate. Ook Nokia was goed op dreef. Benieuwd of jouw telefoon een update heeft gekregen? Check dan snel ons overzicht!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Nieuws Ook afgelopen week rolden er weer een hoop updates uit. Benieuwd of jouw toestel bij gelukkigen hoort? Check dan snel het overzicht!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Nieuws Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Nieuws Het hele jaar rollen Android-fabrikanten beveiligingsupdates uit, maar niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die wel zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een Android-beveiligingsupdate overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.