Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 6 met abonnement kopen

Scherm
5.5 inch
Camera
16 megapixel

Nokia 6 met abonnement: dit moet je weten

Nokia is terug van weggeweest met de Nokia 6, een midrange smartphone die in augustus 2017 op de markt verscheen voor een adviesprijs van 250 euro. Inmiddels is een Nokia 6 los voor een aanzienlijk lager bedrag verkrijgbaar en ook in combinatie met een abonnement is het een voordelige optie. In april 2018 verscheen zijn opvolger, de Nokia 6 (2018), die krachtigere hardware heeft en een vingerafdrukscanner aan de achterkant in plaats van voorkant. De 16 megapixel-camera is ongewijzigd en heeft nog steeds een dubbele flitser.

Wat krijg je als je voor het 2017-model gaat? In ieder geval een fraaie behuizing van metaal en een groot scherm van 5,5 inch. Ook is het toestel voorzien van een stockversie van Android, zonder overbodige toevoegingen. Op het gebied van prestaties moet je je verwachtingen iets naar beneden bijstellen, want de Snapdragon 430-chip is geen krachtpatser. Voor de meeste basic taken zal de hardware echter voldoen. Op het gebied van fotokwaliteit en accuduur scoort de Nokia 6 gemiddeld.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van de Nokia 6 met abonnement?

De Nokia 6 uit 2017 is als instapmodel goed te combineren met een relatief bescheiden abonnement. De smartphone ondersteunt echter vrijwel alle draadloze standaarden en heeft een groot scherm, wat hem prima geschikt maakt voor video’s streamen. Kijk je veel Netflix en YouTube buiten de deur, dan doe je er goed aan om een ruime databundel en snel mobiel internet te kiezen. Vrijwel alle Nederlandse providers bieden inmiddels een landelijk dekkend 4G-netwerk en grote, soms zelf onbeperkte databundels.

Om te weten hoeveel data, belminuten en sms’jes je nodig hebt, kun je het beste de facturen van je huidige abonnement checken. Zo weet je precies hoe hoog je huidige gebruik is en of je überhaupt nog minuten of sms’jes nodig hebt. Kies echter niet te krappe bundels, want bellen en internetten buiten de bundel is vaak een stuk duurder. Sommige providers verlagen de internetsnelheid als je alle data hebt opgesoupeerd - controleer dat voor de zekerheid.

Het is ook slim om na te gaan of je gekozen provider combivoordeel biedt. Steeds meer aanbieders, zoals KPN, T-Mobile en Vodafone, bieden trouwe klanten leuke extra’s. Neem je vast internet of digitale televisie af bij dezelfde provider als je mobiele abonnement, dan kun je korting op je abonnementskosten, extra data of gratis zenderpakketten krijgen. Dat is mooi meegenomen!

Bij welke providers kan ik de Nokia 6 kopen?

Ondanks dat de Nokia 6 al een tijdje op de markt is, zijn er nog genoeg providers en webshops die het toestel aanbieden. Heb je geen zin om het complete aanbod door te spitten, maak dan gebruik van onze prijsvergelijker om snel de beste deal te vinden. Ook zie je in één oogopslag welke aanbieders combivoordeel of andere kortingsacties hebben.

Hoe gebruik ik de vergelijker voor het vinden van de beste Nokia 6 aanbiedingen?

De prijsvergelijker van Android Planet maakt het heel gemakkelijk om het actuele aanbod te doorzoeken. Gebruik de filteropties om bijvoorbeeld je gewenste kleur, provider, contractduur en databundel te bepalen. Ook is het mogelijk om alleen abonnementen zonder BKR-registratie te kiezen. Lees meer over telefoonkrediet en wat voor gevolgen dat kan hebben voor jouw situatie.

Download onze app

Download onze app