Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia N1

Nokia N1
Scherm 7.9 inch
Camera 8.0 megapixel

Nokia N1: de eerste Android-tablet van Nokia

Nokia bracht in het verleden al meerdere Symbian- en Windows-telefoons uit, maar met de Nokia N1 slaat het Finse bedrijf een nieuwe richting in. De N1 is namelijk een tablet die standaard op Android Lollipop draait. De N1 heeft een 7,9 inch-scherm met een hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels en wordt aangestuurd door een vlotte 2,3GHz-quadcore-processor. Onderhuids is er verder 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een PowerVR G6430-gpu aanwezig.

Ook is het mogelijk om foto`s en selfies met de N1 te schieten. Dit doe je met de 8 megapixel-camera aan de achterzijde en de 5 megapixel-camera aan de voorzijde van het apparaat. De tablet is verder voorzien van een aluminium behuizing, met een dikte van slechts 6,9 millimeter. Tot slot heeft de batterij van de Nokia N1 een capaciteit van 5300 mAh. De Nokia N1 krijgt een prijskaartje van 249 dollar.

Pluspunten N1

  • Mooi en scherp scherm
  • Voorzien van vlotte specificaties
  • Tablet is licht en dun

Minpunten N1

  • Heeft geen micro-sd-slot
  • Kan niet overweg met 3G

Nokia N1 video

Laatste berichten

Nokia is terug: fabrikant belooft nieuwe smartphones in 2017

Nokia is terug: fabrikant belooft nieuwe smartphones in 2017

Nieuws Nokia is definitief terug op de mobiele markt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in 2017 weer een smartphone uitbrengt.
‘Eerste foto’s Nokia C1 met Android opgedoken’

‘Eerste foto’s Nokia C1 met Android opgedoken’

Nieuws Door de overname van Nokia's smartphone-divisie door Microsoft mag het bedrijf pas eind 2016 weer smartphones maken. De Nokia C1 met Android is mogelijk het eerste nieuwe toestel van de Finse fabrikant.
Nokia onthult interessante tablet met goede specs en Android Lollipop

Nokia onthult interessante tablet met goede specs en Android Lollipop

Nieuws De smartphonetak van Nokia mag dan inmiddels zijn opgegaan in Microsoft, maar dat betekent niet dat het Finse bedrijf geen hardware meer uitbrengt. In tegendeel zelfs: Nokia  komt in 2015 met  een tablet met Android Lollipop.