De Nothing Ear (stick) zijn draadloze oordopjes en zijn in oktober 2022 gepresenteerd als het derde product van het relatief nieuwe technologiebedrijf Nothing. Wat je moet weten over deze oordopjes met een doosje wat aan een lipstick doet denken?
Lees verder na de advertentie.
Nothing Ear (stick): vernieuwde draadloze oordopjes
De producten die Nothing heeft uitgebracht zijn nog op een hand te tellen. Het eerste product was een setje oordopjes in de vorm van de Nothing Ear (1). Die werden goed ontvangen en ook in onze review kun je lezen dat we er erg over te spreken waren. In 2022 werd daaraan ook de Nothing Phone (1) toegevoegd, hun eerste smartphone.

Eind oktober van dat jaar werden ook deze Nothing Ear (stick)-oordopjes gepresenteerd, waarbij het doosje het meest opvalt. Die doet wat denken aan een lipstick en draai je eenvoudig open om de dopjes te pakken. Aan de onderzijde is de usb c-poort te vinden en ook een fysiek knopje die je gebruikt om de dopjes in koppelmodus te zetten.
We zien weer een half transparant ontwerp met zwarte, witte en rode accenten. Wel is er gekozen voor een heel ander ontwerp dan de voorganger. Het gaat om half open-oordopjes en er is dus afgestapt van het volledige in-ear ontwerp van de (1)’s. Ook is er geen actieve ruisonderdrukking meer aanwezig, maar toch moet het geluid beter zijn.
Dat komt door technieken als Bassboost-technologie, waarbij het niveau van de bass softwarematig wordt aangepast. Ook is er een coating aanwezig aan de binnenzijde van de dopjes, die het geluid laat weerkaatsen. Via de bijbehorende app en de equalizer kun je allerlei instellingen aanpassen om het geluid wat persoonlijker te maken.

Nothing Ear (stick) review
Lees als onze ervaringen in de Nothing Ear (stick) review of hieronder alvast de conclusie:
De geluidskwaliteit van deze Nothings is helder, gebalanceerd en gemakkelijk aan te passen naar jouw voorkeur. Ook zijn de ingebouwde microfoons goed voor het voeren van gesprekken en de batterij gaat lang genoeg mee.
We raden de Nothing Ear (stick) echter alleen aan als je fan bent van het half in-ear ontwerp en als je ze vooraf ergens kunt testen op de pasvorm. Ze zijn namelijk minder uitgerust dan de voorganger en ze zitten minder fijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens twee tientjes duurder dan de Ear (1)’s bij lancering.
Accu, bediening en prijs
De accuduur is wel wat verbeterd. Zo luister je tot 7 uur aan muziek op een enkele acculading en met de batterij in het doosje laad je ze nog eens drie keer volledig op. Bedienen van muziek en podcasts doe je via je gekoppelde apparaat of natuurlijk via de dopjes zelf. Zo skip je een nummer, pauzeer je de muziek of activeer je de digitale assistent.
Opladen kan alleen via de kabel en niet meer draadloos, zoals nog wel kon bij de Nothing Ear (1)-dopjes. Snelladen is wel aanwezig, waardoor je weer twee uur muziek kunt luisteren na 10 minuten opladen. De Nothing Ear (stick) heeft een adviesprijs van 119 euro, waarmee ze twintig euro duurder zijn dan de Ear (1)’s die 99 euro kostten.