Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nvidia Shield K1

Nvidia Shield K1
Scherm 8.0 inch
Camera 5.0 megapixel

Nvidia Shield K1: compacte tablet voor gamers

Hoewel de Nvidia Shield K1 eigenlijk voor iedereen geschikt is, is deze tablet vooral geoptimaliseerd voor gamers. Het apparaat beschikt namelijk over een speciale Tegra K1-chip, met de Geforce Kepler als grafische processor. Deze perst het maximale uit je tablet en zorgt voor perfecte prestaties bij je favoriete games. Dankzij de grote accu kun je urenlang spelen.

Deze tablet is een verbeterde versie van de oorspronkelijke Nvidia Shield. Deze twee varianten beschikken over nagenoeg identieke hardware, maar de K1 is voorzien van nieuwere software. Daarmee heb je ondersteuning voor meer apps en ben je verzekerd van de nieuwste functies van Android.

De Nvidia Shield K1 in vogelvlucht

Als er één ding is waar Nvidia goed in is, dan is het wel pure kracht bieden. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het produceren van krachtige hardware voor computers en zet die ervaring nu ook in voor tablets. Dat valt terug te zien in onderstaande indrukwekkende Nvidia Shield K1 specificaties.

  • 8 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1200 pixels
  • 5 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met extra Nvidia-apps
  • Krachtige Tegra K1-chip met GeForce Kepler voor graphics, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Nvidia Shield K1

Niet alleen de hardware, maar ook de software van deze tablet zijn opvallend. De Nvidia Shield K1 is namelijk standaard voorzien van GeForce Now. Daarmee kun je de nieuwste games voor de pc streamen op je tablet, en spelen op het scherm of met een los verkrijgbare controller. Heb je zelf al een krachtige pc staan, dan kun je met Nvidia Gamestream van je pc naar je tablet streamen. Zo heb je Battlefield, Civilization of andere populaire games altijd bij de hand.

De Shield K1 accucapaciteit bedraagt een ruime 5200 mAh. Nvidia spreekt over een accuduur van 10 uur, al zal dat in de praktijk iets lager zijn als je veel grafisch intensieve games. Toch is het nog altijd meer dan genoeg om het een volle dag uit te houden met je favoriete games, films en apps.

Pluspunten Shield K1

  • Zeer krachtige hardware
  • Grote accu

Minpunten Shield K1

  • Design niet al te aantrekkelijk
  • Oplaadkabel niet meegeleverd

Laatste berichten

Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Nieuws Bezit je een Nvidia Shield Tablet of Shield TV, dan raden we aan om de apparaten te controleren. Mogelijk moeten de Shield-adapters namelijk omgeruild worden.
Zo krijg je als eerste updates voor je Nvidia Shield-apparaat

Zo krijg je als eerste updates voor je Nvidia Shield-apparaat

Nieuws Nvidia is een Shield Preview Program gestart. Inschrijvers krijgen als eerste nieuwe updates voor hun tablet of mediaspeler.
Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Nieuws Naast de nieuwere Nvidia Shield K1, krijgt nu ook de originele Shield Tablet de update naar Android 6.0 Marshmallow. Dit gaat echter niet bepaald zonder problemen.
Android 6.0 nu voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar

Android 6.0 nu voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar

Nieuws De Nvidia Shield Tablet K1 kan nu geüpdatet worden worden naar Android 6.0 Marshmallow. De update geeft de gamingtablet enkele nieuwe functies.
Zo ziet Android 6.0 voor de Nvidia Shield K1 er uit

Zo ziet Android 6.0 voor de Nvidia Shield K1 er uit

Nieuws Later deze maand moet de Nvidia Shield K1-gametablet de upgrade naar Android 6.0 Marshmallow krijgen. Nvidia toont alvast hoe dat er uit komt te zien.