Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield Tablet
Scherm 8.0 inch
Camera 5.0 megapixel

Nvidia Shield: krachtige tablet voor fanatieke gamers

De Nvidia Shield is in tegenstelling tot concurrerende Android-toestellen een tablet voor de echte fanatieke gamer. Het apparaat is in combinatie met een controller te gebruiken, die voorzien is van een d-pad, analoge sticks en diverse knoppen. Hierdoor werkt het gamen op een tablet niet alleen een stuk beter, maar wordt het ook een stuk interessanter om op een mobiel apparaat serieuze games te spelen. De Shield draait uit de doos Android 4.4 (KitKat), maar heeft recentelijk ook een update naar Android Lollipop gekregen.

De Shield heeft behoorlijk goede specificaties. Zo meet het scherm van de tablet 8 inch  met  een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en hij wordt aangestuurd door een 2,2GHz-quadcore-processor (Tegra K1). Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagruimte. Ook is er aan zowel de voor- als achterkant van de tablet een 5 megapixel-camera aanwezig waarmee je foto’s en selfies  schiet.

De Nvidia Shield onderscheidt zich verder door een zeer krachtige grafische processor, de  GeForce Kepler van Nvidia. Deze heeft 192 gpu-kernen en hiermee wordt het maximale uit de tablet geperst. Verder is er ook de mogelijkheid om het apparaat met 4G-ondersteuning aan te schaffen, zodat je ook een mobiele verbinding tot je beschikking hebt. Dat is handig als je bijvoorbeeld onderweg online wilt gamen, maar geen wifi-verbinding kunt gebruiken. De batterij van de Shield heeft een capaciteit van 7350 mAh, zodat je urenlang probleemloos kunt gamen.

Pluspunten Shield Tablet

  • Krachtige hardware
  • Mooi 8 inch-scherm
  • Opslagruimte uitbreidbaar

Minpunten Shield Tablet

  • Matige camera's
  • Relatief zwaar
  • Dikke bezels rondom scherm

Nvidia Shield Tablet video

Laatste berichten

Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Nieuws Bezit je een Nvidia Shield Tablet of Shield TV, dan raden we aan om de apparaten te controleren. Mogelijk moeten de Shield-adapters namelijk omgeruild worden.
Zo krijg je als eerste updates voor je Nvidia Shield-apparaat

Zo krijg je als eerste updates voor je Nvidia Shield-apparaat

Nieuws Nvidia is een Shield Preview Program gestart. Inschrijvers krijgen als eerste nieuwe updates voor hun tablet of mediaspeler.
Android 7.0 (Nougat) voor Nvidia Shield Tablet (K1) rolt nu uit

Android 7.0 (Nougat) voor Nvidia Shield Tablet (K1) rolt nu uit

Nieuws Met de Nvidia Shield Tablet Android 7.0-update, krijgt de tablet uit 2014 een nieuw leven met een stapel nieuwe functies. Ook de Shield Tablet K1 krijgt deze update.
Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Nieuws Naast de nieuwere Nvidia Shield K1, krijgt nu ook de originele Shield Tablet de update naar Android 6.0 Marshmallow. Dit gaat echter niet bepaald zonder problemen.
Android 6.0 nu voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar

Android 6.0 nu voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar

Nieuws De Nvidia Shield Tablet K1 kan nu geüpdatet worden worden naar Android 6.0 Marshmallow. De update geeft de gamingtablet enkele nieuwe functies.