Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield: krachtige tablet voor fanatieke gamers

De Nvidia Shield is in tegenstelling tot concurrerende Android-toestellen een tablet voor de echte fanatieke gamer. Het apparaat is in combinatie met een controller te gebruiken, die voorzien is van een d-pad, analoge sticks en diverse knoppen. Hierdoor werkt het gamen op een tablet niet alleen een stuk beter, maar wordt het ook een stuk interessanter om op een mobiel apparaat serieuze games te spelen. De Shield draait uit de doos Android 4.4 (KitKat), maar heeft recentelijk ook een update naar Android Lollipop gekregen.

De Shield heeft behoorlijk goede specificaties. Zo meet het scherm van de tablet 8 inch  met  een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en hij wordt aangestuurd door een 2,2GHz-quadcore-processor (Tegra K1). Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagruimte. Ook is er aan zowel de voor- als achterkant van de tablet een 5 megapixel-camera aanwezig waarmee je foto’s en selfies  schiet.

De Nvidia Shield onderscheidt zich verder door een zeer krachtige grafische processor, de  GeForce Kepler van Nvidia. Deze heeft 192 gpu-kernen en hiermee wordt het maximale uit de tablet geperst. Verder is er ook de mogelijkheid om het apparaat met 4G-ondersteuning aan te schaffen, zodat je ook een mobiele verbinding tot je beschikking hebt. Dat is handig als je bijvoorbeeld onderweg online wilt gamen, maar geen wifi-verbinding kunt gebruiken. De batterij van de Shield heeft een capaciteit van 7350 mAh, zodat je urenlang probleemloos kunt gamen.

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's