De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus 10

Let op: op moment van schrijven is de OnePlus 10 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is dan ook gebaseerd op betrouwbare geruchten en lekken. Na de officiële presentatie werkt Android Planet deze pagina bij met alle informatie, inclusief de prijs- en releasedetails.

Let op: het kan ook zijn dat OnePlus dit toestel uitbrengt als OnePlus 10T.

De OnePlus 10 wordt een high-end smartphone met goede specificaties, een fraai ontwerp en jarenlange softwareondersteuning. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

De OnePlus 10 in het kort

Er is nog veel onduidelijk over de OnePlus 10. Voorheen lanceerde OnePlus het ‘normale’ model tegelijk met de Pro-versie. Dit jaar doet het bedrijf het helemaal anders. De OnePlus 10 Pro is namelijk al wel gepresenteerd, maar van de normale OnePlus 10 ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Er is ook nog een reële kans dat OnePlus het toestel de 10T zal noemen. De T-modellen van OnePlus komen vaak een paar maanden later uit en hebben een aantal ‘kleine’ verbeteringen. Geruchten en lekkers gebruiken zowel OnePlus 10T als 10.

  • Draait waarschijnlijk op de nieuwste Snapdragon 8 Plus Gen 1
  • Waarschijnlijk 8/12GB RAM en 128/256GB opslagruimte
  • Camera-eiland over de volledige breedte
  • 32MP selfiecamera midden in het scherm
OnePlus 10 renders
OnePlus 10T-render

Sneller dan het Pro-model?

Er gaan geruchten rond over de processor van de OnePlus 10. Waarschijnlijk beschikt de smartphone over een Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip. Daarmee zou hij in theorie sneller zijn dan de OnePlus 10 Pro. Eerder werd er verwacht dat hij met een MediaTek Dimensity 9000-chip zou komen. Daarmee zou hij afwijken van zijn voorgangers, maar dat gerucht lijkt niet waar te zijn.

Wij verwachten in ieder geval dat er twee configuraties op de markt komen: een instapmodel met 12GB RAM en 128GB opslagruimte en een 12/256GB-variant.

Afwijkend design en een enorm camera-eiland

OnePlus 10 renders
OnePlus 10T-render

Het toestel is voor aankondiging al op renders verschenen. Daar zien we een opvallend toestel ten opzichte van de vorige modellen. Dat zit vooral twee dingen: het camera-eiland en de selfiecamera.

Het cameraeiland neemt bijna een derde van de achterkant in beslag. Hij verspreidt zich over de hele breedte van het toestel, maar heeft enkel links camera’s zitten. Rechts zie je het Hasselblad-logo: de cameraproducent waarmee aan hun smartphone-camera’s werkt.

In het eiland zouden drie camera’s verwerkt zijn: met een groothoek-, ultra groothoek- en zoomlens. De groothoek is voor de hoofdcamera met een resolutie van 50 megapixel. De andere twee lenzen hebben waarschijnlijk een lagere resolutie.

Aan de voorkant valt de plaatsing van de selfiecamera gelijk op. Deze zit in het scherm verwerkt, maar zit in tegenstelling tot de OnePlus 8- en 9-series niet links, maar midden bovenin beeld. Het zou gaan om een 32 megapixel selfiecamera. Het scherm zelf is een een soortgelijk 6,7 inch-oled-scherm als de 10 Pro, met een verversingssnelheid van 140 Hz.

Nieuwe softwareschil met jarenlang updates

De OnePlus 10 draait waarschijnlijk op de nieuwe versie van de OnePlus-softwareschil OxygenOS. Die is ontwikkeld in samenwerking met moederbedrijf Oppo. Hij wijkt dan ook behoorlijk af van vorige versies en lijkt meer op Oppo’s ColorOS.

OnePlus geeft de OnePlus 10 vermoedelijk drie versie-updates. Omdat de smartphone uit de doos op Android 12 draait, kun je dus rekenen op Android 13, 14 en 15. Ook krijgt de smartphone vier jaar beveiligingsupdates, in dit geval dus tot het voorjaar van 2026.

OnePlus 10(T) Header

Aankondiging nog niet bekend

OnePlus heeft de OnePlus 10 nog niet gepresenteerd. Wanneer dat wel gebeurt, is onduidelijk. De OnePlus 9 had een adviesprijs van 699 euro. We verwachten dat zijn opvolger ongeveer evenveel zal kosten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews OnePlus 10

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu