De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus 3T

8,5

OnePlus 3T: vlaggenschip met vele verbeteringen

De OnePlus 3T komt je wellicht bekend voor. Niet zo gek, want het toestel is namelijk vrijwel identiek aan de OnePlus 3, die in de zomer van 2016 verscheen. Enkele maanden later bracht de fabrikant al de OnePlus 3T op de markt. Dit model beschikt over hetzelfde design, maar dan met verbeterde hardware.

Eén factor is constant gebleven: de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De smartphones van OnePlus zijn vaak tientallen of zelfs honderden euro’s goedkoper dan de concurrentie. Je haalt een toestel in huis dat qua specificaties moeiteloos mee kan met veel andere vlaggenschepen. Inmiddels is bekend dat OnePlus stopt met de productie van de 3T. Het toestel is nog wel te koop, maar verdwijnt na de introductie van de OnePlus 5.

De OnePlus 3T in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De OnePlus 3T heeft alles in huis wat je zou verwachten van een echt vlaggenschip. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot scherm, of een zeer krachtige chip van Qualcomm? Ook indrukwekkend: zowel voorop als achterop zit een camera die haarscherpe beelden schiet. De belangrijkste features vind je hieronder.

  • Groot 5,5 inch amoled-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 16 megapixel-camera aan de achterzijde, 16 megapixel-camera voor selfies voorop
  • Snapdragon 821-chip van Qualcomm met vier krachtige cores
  • 6GB RAM en 64GB of 128GB aan opslagruimte
  • Vingerafdrukscanner aan de voorkant

Meer over de OnePlus 3T

OnePlus 3T officieel

OnePlus poogt altijd voorop te lopen, zo laat de fabrikant goed zien met dit toestel. De fabrikant kwam enkele maanden na de introductie van de OnePlus 3 al met een verbeterd model. Deze 3T beschikt over een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, die net wat meer kracht biedt dan de Snapdragon 820 in de OnePlus 3.

Ook mooi meegenomen: de verbeterde accuduur. Dat komt niet alleen door de zuinigere chip van Qualcomm, maar ook door de simpelwege grote accu. Waar de OnePlus 3 het met 3000 mAh moest doen, heeft dit toestel 3400 mAh. Dat is meer dan genoeg voor een paar uur extra zonder opladen. Dat opladen gaat overigens door de Dash Charge-techniek enorm snel. In ongeveer een half uur zit de OnePlus 3T genoeg vol om de hele dag door te komen.

Ook voor de camera weet OnePlus enkele verbeteringen door te voeren. Zo zit voorop nu een 16 megapixel-camera, waar eerst een 8 megapixel-model zat. Daardoor zullen je selfies net wat scherper zijn. De camera achterop was al 16 megapixel, en heeft tevens het diafragma van f/2.0 behouden. Daarmee schiet je mooie foto’s in situaties met weinig licht, al kan de camera zich niet meten met die van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7.

Wat ongewijzigd is: het strakke design. De OnePlus 3T is een stevig blok metaal, dat prettig en tegelijkertijd haast onverwoestbaar aanvoelt. Ondanks de grotere accu is het toestel niet onnodig zwaar. Alles is keurig afgewerkt, van de vingerafdrukscanner onder het scherm voorop tot de lichtgebogen achterkant. De telefoon draait uit de doos op OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow).

Conclusie OnePlus 3T review

De OnePlus 3T is wat ons betreft een kleine, maar geslaagde upgrade die de hogere adviesprijs (439 euro) rechtvaardigt. Het toestel heeft een uitstekende accuduur, snellere processor en scherpere frontcamera, en combineert dit met het fraaie design en fijne software. Een kanttekening die we echter moeten plaatsen is dat de OnePlus 3T lastig verkrijgbaar is en het op het moment van schrijven vier á vijf (!) weken duurt voordat het toestel wordt verzonden.

Heb je al een OnePlus 3, dan is er niet echt een reden om te upgraden, maar ben je op zoek naar een betaalbaar toestel met goede prestaties, dan kun je niet om de 3T heen. De smartphone is in alles een vlaggenschip en wat ons betreft één van de, zo niet de beste smartphone van het jaar.

Lees meer in de uitgebreide OnePlus 3T review!

oneplus 3t review

OnePlus 3T release en prijs

De OnePlus 3T werd op 15 november 2016 officieel aangekondigd. Toen werd bekendgemaakt dat de smartphone vanaf 28 november verkrijgbaar is, ook in de Benelux. Net als voorgaande toestellen kun je de OnePlus 3T alleen via de website van de fabrikant bestellen. Er geldt geen invitesysteem meer, al blijven de toestellen van OnePlus moeilijk verkrijgbaar, wat komt door de grote vraag.

Het standaardmodel van de OnePlus 3T (met 64GB opslag) kost 439 euro, terwijl je voor de 128GB-versie 479 euro betaalt. Laatstgenoemde is alleen in de nieuwe kleur (gunmetal) verkrijgbaar, terwijl je de standaardversie ook in het goud kunt kopen.

Bespaar met een sim only abonnement

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun smartphone los te kopen in combinatie met een sim only. In onze sim only vergelijker vind je de scherpste deals voor een nieuw abonnement en bespaar je tot wel enkele tientjes per maand op je telefoonkosten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews OnePlus 3T

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu