Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 7 Dualsim

Scherm
inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de OnePlus 7

De OnePlus 7 wordt een zeer krachtige Android-smartphone met een uitschuifbare frontcamera en drie camera’s achterop. Het grote scherm heeft een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Hoewel de 7 waarschijnlijk niet zo goedkoop is als voorgaande OnePlus-toestellen, biedt hij nog steeds een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Op moment van schrijven is de OnePlus 7 nog niet officieel aangekondigd. In aanloop naar de release vind je hier alle geruchten, uitgelekte afbeeldingen en speculatie. Wil je als eerste alles weten over de OnePlus 7 releasedatum en adviesprijs, download dan ook de gratis Android Planet-app. Daarmee ontvang je als eerste notificaties bij belangrijk nieuws.

OnePlus 7 specificaties in vogelvlucht

Met de OnePlus 7 haal je een vlaggenschip in huis dat de concurrentie aangaat met de Samsung Galaxy S10, Xiaomi Mi 9 en iPhone XS. Hieronder vind je alle verwachte OnePlus 7 specificaties:

  • 6,47 inch-amoled-scherm met resolutie van 2380 bij 1080 pixels
  • Screen Unlock: vingerafdrukscanner in het scherm
  • Snapdragon 855-chip met 8GB werkgeheugen
  • Keuze uit 128 en 256GB opslagruimte, niet uitbreidbaar
  • Driedubbele camera achterop (48, 20 en 8 megapixel)
  • Gemotoriseerde selfiecamera schuift automatisch uit de bovenkant van de behuizing
  • 4000 mAh-accu met Warp Charge-snellaadtechniek via usb-c

OnePlus 7 renders

Voorkantvullend scherm en bijzondere frontcamera

De OnePlus 7 is waarschijnlijk gemaakt van glas, waardoor de smartphone er fraai uitziet en luxe aanvoelt. Houd er wel rekening mee dat de achterkant gevoelig is voor vingerafdrukken en kwetsbaar is voor val- en stootschade. Het toestel beschikt over een usb-c-aansluiting die de accu oplaadt en bedraad muziek luisteren mogelijk maakt. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt, net als op de oudere OnePlus 6T.


Het naar verwachting 6,47 inch grote scherm van de OnePlus 7 neemt straks bijna de hele voorkant in beslag. Onderin zit een smalle rand voor de nodige sensoren, maar de zijkanten en bovenkant zijn praktisch randloos. Het voorkantvullende display geeft de smartphone een futuristisch uiterlijk en maakt ‘m kleiner dan je denkt. Want hoewel een scherm van bijna 6,5 inch fors is, vallen de fysieke afmetingen van het toestel mee omdat de schermranden minimaal zijn.

Om de rand aan de bovenkant te schrappen, is de frontcamera weggehaald. Die vind je bovenop de smartphone, in een gemotoriseerd blokje dat automatisch uit de behuizing schuift als je de camera-app opent. Een groeiend aantal toestellen gebruikt zo’n pop-up-camera. OnePlus belooft dat de cameramodule honderdduizenden keren probleem in- en uitschuift en daarom jaren meegaat. Houd er rekening mee dat een uitstekende camera sneller beschadigt als het toestel uit je handen valt tijdens het maken van een selfie.

Drie camera’s achterop

Waar voorgaande OnePlus-toestellen één of twee camera’s achterop hebben, beschikt de OnePlus 7 over een driedubbele cameramodule. De primaire camera heeft een resolutie van 48 megapixel en gebruikt een quad-bayer-techniek om betere 12 megapixel-foto’s te maken. De 7 is het eerste OnePlus-toestel met zo’n camera. Een andere primeur is de aanwezigheid van een 20 megapixel groothoekcamera, die een wijder deel van de omgeving vastlegt. Handig als je vlak voor een groot gebouw staat of een groep mensen op de gevoelige plaat wilt leggen. De derde camera is een 8 megapixel dieptesensor. Deze sensor helpt de primaire camera bij het maken van een portretfoto en vervaagt de achtergrond.

Hardware: vertrouwd krachtig

OnePlus-smartphones staan al sinds de OnePlus One bekend om hun uitstekende specificaties. De fabrikant kiest steevast voor de snelste processor en een zee aan werk- en opslaggeheugen. Dat is bij de OnePlus 7 niet anders. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 855-processor, die je ook terugvindt in andere high-end smartphones als de Xiaomi Mi 9, Sony Xperia 1 en LG G8s ThinQ.

De OnePlus 7 is voorzien van 8GB werkgeheugen, wat meer dan genoeg is om vlot te wisselen tussen recent gebruikte apps en games. Wat opvalt is dat andere fabrikanten ook steeds meer werkgeheugen in hun topmodellen stoppen. OnePlus was lange tijd een buitenbeentje met 8GB, maar nu hebben ook toestellen als de Samsung Galaxy S10 zoveel werkgeheugen.

Het opslaggeheugen van de OnePlus 7 bedraagt 128GB of 256GB, afhankelijk van het model dat je koopt. Let erop dat het geheugen niet uitbreidbaar. De smartphone heeft namelijk geen micro-sd-slot.

Een vermoedelijke accucapaciteit van 4000 mAh voorziet de OnePlus 7 van stroom. Nieuw is de Warp-oplader van liefst 30 watt, iets sneller dan voorgaande jaren, waardoor de accu De meegeleverde Warp-oplader heeft een vermogen van 30 Watt en dat is bovengemiddeld veel, waardoor de accu sneller vol is. Dertig minuten laden is genoeg voor een dag gebruik, aldus OnePlus. De smartphone ondersteunt geen draadloos opladen, een feature die veel concurrerende topmodellen wél hebben.

OnePlus 7 renders

Geen 5G voor de OnePlus 7

De OnePlus 7 heeft géén ondersteuning voor 5G. Hoewel OnePlus één van de eerste fabrikanten is die aan een 5G-smartphone werkt, is dat volgens topman Carl Pei een ander topmodel dat naast de bestaande smartphones verschijnt. De 5G-smartphone van OnePlus wordt in het tweede kwartaal van 2019 gepresenteerd en verschijnt in de zomer in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland hoef je voorlopig geen 5G-smartphone van OnePlus te verwachten. Nederlandse providers verwachten namelijk pas vanaf 2020 5G aan te bieden. Op dit moment is ons mobiele netwerk nog niet geschikt voor de nieuwe technologie. Dat de gewone OnePlus 7 straks ‘alleen’ 4G ondersteunt, is dus helemaal niet zo erg.

OnePlus 7 release en prijs

Wanneer de nieuwe OnePlus officieel onthuld wordt, is nog onbekend. Doorgaans presenteert de fabrikant zijn smartphones in april of mei. Zo zag de OnePlus 6 op 16 mei 2018 het levenslicht. Waarschijnlijk zien we de 7 dit voorjaar voor het eerst. Geruchten noemen eind april of mei als lanceerdatum.

Ieder nieuw OnePlus-toestel is een paar tientjes duurder dan zijn voorganger. Het lijkt onvermijdelijk dat je ook voor dit nieuwe model weer iets meer betaalt. De verwachte OnePlus 7 prijzen en modellen zijn als volgt:

  • 128GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen: 589 euro
  • 256GB opslagruimte en 8GB werkgeheugen: 629 euro

Mogelijk komt er ook een OnePlus 7-uitvoering met 10GB en 512GB werk- en opslaggeheugen. Hoe duur die versie wordt, is nog onduidelijk.

Laatste berichten

Officieel: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Officieel: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Nieuws De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro worden op 14 mei aangekondigd. Na veel geruchten en speculatie bevestigt de Chinese fabrikant dat beide toestellen over drie weken het levenslicht zien.
OnePlus 7 wordt weer duurder dan voorgangers

OnePlus 7 wordt weer duurder dan voorgangers

Nieuws De OnePlus 7 wordt wederom duurder dan zijn voorgangers, zo bevestigt OnePlus-topman Pete Lau in een interview. Wel wordt de nieuwe OnePlus 7 Pro uitgerust met een 'ongekend goed' nieuw scherm.
Beelden: ‘OnePlus 7 heeft notch, OnePlus 7 Pro krijgt uitschuifbare camera’

Beelden: ‘OnePlus 7 heeft notch, OnePlus 7 Pro krijgt uitschuifbare camera’

Nieuws De OnePlus 7 lijkt sterk op zijn voorganger, terwijl de OnePlus 7 Pro mogelijk wordt uitgerust met een uitschuifbare selfiecamera. Dat blijkt uit gepubliceerde renders van beide smartphones.
Waarom OnePlus geen opvouwbare telefoon maakt, maar een slimme tv

Waarom OnePlus geen opvouwbare telefoon maakt, maar een slimme tv

Nieuws OnePlus gelooft niet in opvouwbare smartphones. De techniek is leuk, maar voegt weinig toe. De Chinezen geloven daarentegen wel in een smart tv die je kunt besturen met je OnePlus-smartphone.
Gerucht: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Gerucht: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Nieuws Op 14 mei onthult OnePlus waarschijnlijk zijn nieuwe vlaggenschip. Onder de titel 'Go Beyond Speed' wordt dan niet alleen de OnePlus 7 gepresenteerd, ook de OnePlus 7 Pro wordt aan de wereld getoond. Dat laat een doorgaans ingevoerde insider op Twitter weten.

Download onze app

Download onze app