Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 8 Lite

OnePlus 8 Lite
Scherm 6.4 inch
Camera 48 megapixel

Wat je moet weten over de OnePlus 8 Lite

De OnePlus 8 Lite is één van de drie smartphones in de OnePlus 8-serie. De fabrikant komt ook met de OnePlus 8 en 8 Pro, die betere specificaties hebben dan het Lite-model. Om die reden is de OnePlus 8 Lite goedkoper en dus de beste keuze voor wie een betaalbare OnePlus-smartphone zoekt.

Op dit moment is de OnePlus 8 Lite nog niet aangekondigd. Tot de officiële presentatie houden we je op deze pagina op de hoogte van de verwachte specificaties, het uiterlijk en de prijs van de smartphone.

OnePlus 8 Lite specificaties op een rij

OnePlus-telefoons beschikken doorgaans over de beste mobiele hardware van dit moment. De OnePlus 8 Lite vormt daar een uitzondering op omdat hij minder geavanceerd is dan de normale 8 en 8 Pro. Toch hoeft de smartphone zich niet te schamen, want de specificaties zijn dik in orde. Hieronder vind je de verwachte hardware;

  • 6,4 inch-amoled-scherm met resolutie van 2400 bij 1080 pixels
  • Ververssnelheid van 90Hz, lekker soepel beeld
  • MediaTek-processor met 6GB RAM en 128GB opslag
  • 3800 mAh-accu die vlot oplaadt (30Watt)
  • Drie camera’s aan de achterkant
  • Draait op Android 10

90Hz-scherm voor vloeiend beeld 

In 2019 introduceerde OnePlus de OnePlus 7 Pro, één van de eerste smartphones met een 90Hz-scherm. Dit betekent dat het beeld een ververssnelheid heeft van 90Hz, waardoor het scherm zich negentig keer per seconde ververst. De meeste telefoons hebben een 60H-scherm. OnePlus bracht het 90Hz-display ook naar de OnePlus 7T en 7T Pro en zei dat voortaan alle toestellen zo’n scherm krijgen.

En dat geldt dus ook voor de OnePlus 8 Lite. In de praktijk betekent dit dat het beeld vloeiender is dan bij veel andere smartphones. Dit merk je niet alleen tijdens het lezen van artikelen maar ook in het navigeren in de instellingen en openen van apps.

De OnePlus 8 Lite krijgt naar verwachting een 6,4-inch scherm met in het midden een gaatje voor de selfiecamera. Het display is een oled-paneel, met een mooi contrast en een lager stroomverbruik dan lcd. De verwachte full-hd-resolutie levert een scherpe weergave.

oneplus 8 lite renders

Drie camera’s achterop

Op de achterkant van de OnePlus 8 Lite zitten waarschijnlijk drie camera’s. Dat zijn er evenveel als op de OnePlus 7T-serie en de OnePlus 8. De drie cameralenzen zitten onder elkaar in de linkerhoek van de telefoon, vlak naast de flitser en de laserautofocus.

De primaire camera maakt foto’s in 48 megapixel en heeft een diafragma van f/1.6, waardoor de OnePlus 8 Lite genoeg licht ‘ziet’ om ook in het donker goede foto’s te maken. Daarvoor kun je ook de Nightscape-functie gebruiken, die helpt bij scherpere en heldere shots bij mindere lichtomstandigheden.

De tweede camera is een groothoeklens met een breder blikveld. Deze camera is vooral handig als je een wijds landschap of een grote groep mensen wilt vastleggen, of wanneer je vlak voor een groot gebouw staat. De groothoeklens kun je ook gebruiken voor de nachtmodus, zodat ook bredere foto’s met minder licht helder ogen.

Tot slot heeft de smartphone een derde lens, al is het nog niet duidelijk wat die doet. Het kan een macrolens zijn om objecten van dichtbij te fotograferen, een camera die ook aanwezig is op de OnePlus 8. De derde camera kan echter ook een zoomlens zijn die we kennen van de OnePlus 7T. Met deze lens haal je dingen dichterbij zonder in te leveren op kwaliteit. Het is mogelijk om verder in te zoomen, maar dan zijn foto’s wel minder scherp.

Krachtige hardware en snel opladen

De hardware van de OnePlus 8 Lite is minder krachtig dan de 8 en 8 Pro. Logisch, want daarom zijn die toestellen duurder. Wie niet de snelste chip van dit moment en (overdreven) veel werkgeheugen nodig heeft, komt bij de 8 Lite uit. De smartphone draait naar verwachting op een MediaTek Dimensity 1000-processor. Dit is een krachtige chip met optionele 5G-ondersteuning. Het is nog niet bekend of OnePlus die 5G-functie in de OnePlus 8 Lite zet. Dit brengt namelijk extra kosten met zich mee.

Met 6GB werkgeheugen hoeft de OnePlus 8 Lite zich niet te schamen. Wisselen tussen apps en games gaat zeer soepel en je kan veel programma’s op de achtergrond actief houden. Het opslaggeheugen meet een royale 128GB en is niet uit te breiden met een micro -sd-kaartje.

OnePlus 8 Lite render

Prettig is de 3800 mAh-accu; groot genoeg voor een lange dag gebruik. En dankzij de bewezen Warp Charge 30T-snellaadtechniek zit de telefoon 23 procent sneller vol dan de OnePlus 7 Pro van vorig jaar. In ongeveer een uur zit de 8 Lite helemaal vol. Draadloos opladen is helaas niet mogelijk.

Android 10 met jarenlange updates

De OnePlus 8 Lite draait op Android 10. Dit is op moment van publicatie de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, die weer een aantal grote verbeteringen introduceert. Zo is er een systeembrede donkere modus, waarmee de interface en allerlei apps een andere, donkere look krijgen.

Dat is vooral fijner voor je ogen als je de smartphone in het donker gebruikt. Ook is een donkere modus energiezuiniger, wat in de praktijk voor een iets betere accuduur moet zorgen. Ook introduceert Android 10 een nieuw Privacy-onderdeel in de instellingen-app, de Focus-modus om bepaalde apps tijdelijk te pauzeren en een beter en sneller deelmenu.

OnePlus past Google’s Android-software nauwelijks aan, waardoor je het besturingssysteem in feite gebruikt zoals op de Google Pixel 4 of een Android One-smartphone. Prettig, want je hebt bijvoorbeeld geen last van onnodige apps of visuele wijzigingen. De schil van OnePlus over Android heet OxygenOS.

OnePlus OxygenOS-prijsvraag

Het updatebeleid van OnePlus is erg goed. De fabrikant rolt drie jaar elke maand een beveiligingsupdate uit, waar veel fabrikanten dat twee jaar doen. Ook belooft OnePlus de 8 Lite twee jaar Android-upgrades te geven. Je kan dus rekenen op updates naar Android 11 (later dit jaar) en 12.

OnePlus 8 Lite release en prijs

De OnePlus 8 Lite wordt naar verwachting in de zomer van 2020 aangekondigd. Dat is later dan de OnePlus 8 en 8 Pro, die op 14 april zijn geïntroduceerd. Het is nog niet duidelijk wanneer de Lite-versie uitkomt en wat hij gaat kosten. De OnePlus 7T van vorig jaar kostte bij zijn release 599 euro. Vermoedelijk gaat de 8 Lite daar niet boven zitten, eerder onder.

OnePlus 8 Lite
Welke OnePlus 8 Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 8 Lite aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Gerucht: betaalbare OnePlus Z verschijnt in juli

Gerucht: betaalbare OnePlus Z verschijnt in juli

Nieuws Volgens een betrouwbare lekker verschijnt de OnePlus Z in juli. Dit toestel wordt een stuk betaalbaarder dan de al eerder gepresenteerde OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro.
Gerucht: OnePlus Z wordt mogelijk vandaag aangekondigd

Gerucht: OnePlus Z wordt mogelijk vandaag aangekondigd

Nieuws De OnePlus Z wordt vermoedelijk vandaag aangekondigd in China. Het lijkt erop dat een OnePlus Z-teaser is geplaatst, hoewel het bedrijf zelf praat over een 'mysterieus nieuw product'.
‘Gelekte persrenders tonen OnePlus 8 Pro van alle kanten’

‘Gelekte persrenders tonen OnePlus 8 Pro van alle kanten’

Nieuws De smartphone wordt pas over twee weken gepresenteerd, maar grote verrassingen blijven waarschijnlijk uit. Een betrouwbare bron heeft officiële renders van de OnePlus 8 Pro online gezet. Het vlaggenschip verschijnt straks in een nieuwe kleur.
Gerucht: OnePlus 8 Lite heet eigenlijk OnePlus Z

Gerucht: OnePlus 8 Lite heet eigenlijk OnePlus Z

Nieuws Denk je nog weleens terug aan de OnePlus X? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor je. OnePlus zou binnenkort namelijk een opvolger uitbrengen: de OnePlus Z.
‘OnePlus 8 Lite, 8 en 8 Pro specs gelekt, Lite-versie gaat 460 euro kosten’

‘OnePlus 8 Lite, 8 en 8 Pro specs gelekt, Lite-versie gaat 460 euro kosten’

Nieuws De nog onaangekondigde OnePlus 8 Lite verschijnt wereldwijd in juli voor een prijs van omgerekend 458 euro. Dat claimt een doorgaans betrouwbare bron, die ook zegt te weten wat de specificaties zijn van de OnePlus 8 Lite, 8 en 8 Pro.