Let op: de OnePlus 9 is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De OnePlus 9 is een komende topsmartphone van OnePlus, en wordt vermoedelijk goedkoper en iets minder compleet dan de OnePlus 9 Pro. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Herkenbaar ontwerp, 120Hz-scherm

Een gelekte eerste render van de OnePlus 9 laat zien dat het toestel veel lijkt op de huidige OnePlus 8T. Het toestel krijgt een selfiecamera in een gaatje in het scherm, heeft drie camera’s op de achterkant en lijkt opnieuw van glas gemaakt. Het scherm is mogelijk wel wat langwerpiger, al kan dit ook gezichtsbedrog zijn.

Het gaat in ieder geval weer om een 120Hz-display, dat soepeler beeld toont dan een 60- of 90Hz-scherm. De OnePlus 8T en 8 Pro hebben ook een 120Hz-scherm, terwijl goedkopere OnePlus-modellen een 90Hz-scherm hebben.

Verwachte specificaties

Het is aannemelijk dat de OnePlus 9 gaat draaien op de nog onaangekondigde Qualcomm Snapdragon 875-processor. Het werkgeheugen zal minimaal 8GB bedragen. Omdat de OnePlus 8-serie minstens 128GB opslaggeheugen heeft, is de kans groot dat de 9 over evenveel geheugen beschikt. Een micro-sd-slot lijkt niet aanwezig en een koptelefoonpoort zal vermoedelijk ook ontbreken. Deze twee features stopt OnePlus wel in goedkopere modellen als de OnePlus Nord N100.

De OnePlus 9 laadt waarschijnlijk op met 65 Watt. Deze snellaadtechniek via usb-c debuteerde op de OnePlus 8T en maakt het mogelijk om de accu binnen veertig minuten volledig op te laden. Het lijkt erop dat de OnePlus 9 niet draadloos kan opladen. Die feature blijft voorbehouden aan Pro-modellen. Wel wordt de OnePlus 9 geschikt voor 5G-internet.

De smartphone komt uit met Android 11 en kan rekenen op updates naar Android 12 en 13. Ook ben je verzekerd van drie jaar beveiligingsupdates.

OnePlus 9 render

OnePlus 9 prijs en release

OnePlus brengt de OnePlus 9 naar verwachting in maart 2021 uit. Vermoedelijk komt dan ook de OnePlus 9 Pro uit. Het is nog niet duidelijk hoe duur de OnePlus 9 wordt. De 8 verscheen voor een adviesprijs van 699 euro, terwijl de latere OnePlus 8T voor 599 euro uitkwam.

Deze telefoon koop je als… je op zoek bent naar een complete smartphone met een focus op snelheid en software(ondersteuning).

OnePlus 9 2021
OnePlus 9 2021
Welke OnePlus 9 2021 wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 9 2021 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's