Let op: de OnePlus 9E is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De OnePlus 9E, of misschien wel OnePlus 9 Lite, wordt een goedkopere variant van de OnePlus 9 en 9 Pro. Het toestel krijgt daarom minder geavanceerde specificaties. Op deze pagina lees je meer over de OnePlus 9E.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 9E specificaties

De naam OnePlus 9E werd voor eerst gedeeld door de betrouwbare lekker Max Jambor. Hij zei eind november 2020 dat de smartphone in ontwikkeling is, maar wist destijds nog niet of de 9E goedkoper of duurder wordt dan de reguliere OnePlus 9. De OnePlus 9 Pro wordt in elk het geval het topmodel.

Om die reden krijgen de 9 en 9E niet alle features die je in het Pro-model vindt. Het ligt voor de hand dat draadloos opladen en een IP68-waterdichtheidscertificering blijven voorhouden aan de 9 Pro.

OnePlus 9 pro renders
Vermeende OnePlus 9 Pro-render

Vermoedelijk krijgt de OnePlus 9E een full-hd-scherm van 6,55-inch. Het lijkt om een oled-scherm te gaan met een verversingssnelheid van 90 of 120Hz. Dit levert soepeler beeld dan een 60Hz-scherm. Het toestel draait waarschijnlijk op de Snapdragon 865-processor, die in 2020 op de markt kwam en we ook vinden in de OnePlus 8T. We verwachten minimaal 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Het ligt voor de hand dat de accu – waarvan de capaciteit nog onbekend is – snel kan opladen via een usb-c-poort. OnePlus-toestellen kunnen al jaren snelladen met 30 Watt en de OnePlus 8T introduceerde eind 2020 de 65 Watt-oplader. Of de OnePlus 9 Lite met een 30 of 65 Watt oplader komt, is nog niet duidelijk.

Over de camera’s is ook nog niets bekend. De OnePlus 9 krijgt drie camera’s op de achterkant. De selfiecamera van de OnePlus 9E zit vermoedelijk in een gaatje in het scherm.

OnePlus 9 pro render
Vermeende OnePlus 9 Pro-render

Android 11 en drie jaar updates

De OnePlus 9E draait bij zijn release op Android 11 met de OxygenOS-schil van OnePlus. Het merk levert twee jaar versie-updates (naar versies 12 en 13) en drie jaar regelmatige beveiligingsupdates. De OxygenOS-schil lijkt veel op stock-Android, zonder onnodige apps en aanpassingen.

OnePlus 9E kopen

De OnePlus 9E of 9 Lite wordt vermoedelijk in maart aangekondigd, tegelijk met de OnePlus 9 en 9 Pro. Het is nog niet duidelijk hoe duur de smartphone wordt en wanneer en in welke kleur(en) hij in Nederland uitkomt. Zodra er meer bekend is over de OnePlus 9E, updaten we deze pagina. Je kunt je ook inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief of de Android Planet-app downloaden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Deze smartphone koop je als… je een complete OnePlus-smartphone zoekt maar de betere OnePlus 9 Pro te duur vindt.

OnePlus 9E
OnePlus 9E
Welke OnePlus 9E wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 9E aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's