OnePlus 9T

Let op: de OnePlus 9T is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De 9T wordt de opvolger van de OnePlus 9 en krijgt iets betere specificaties. Het toestel komt onder de duurdere OnePlus 9 Pro te zitten. OnePlus presenteert de 9T naar verwachting dit najaar. Tot die tijd houden we je op deze pagina op de hoogte van de geruchten rondom de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 9T specificaties

De OnePlus 9T zou net als de OnePlus 9 (afbeeldingen op deze pagina) en 9 Pro een 120Hz-scherm krijgen, maar met een fijne verbetering ten opzichte van de 9. Het zou deze keer namelijk gaan om een scherm met variabele verversingssnelheid, een feature die ook in de 9 Pro zit. Een scherm met variabele verversingssnelheid is energiezuiniger dan een scherm dat continue dezelfde verversingssnelheid gebruikt (zoals de OnePlus 9 doet). Grote kans dat het scherm opnieuw een oled-display betreft met een full-hd-resolutie.

Mogelijk stopt OnePlus de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888 Plus-processor in de 9T. Deze chip is de opvolger van de Snapdragon 888 die in de OnePlus 9 en 9 Pro zit. De processor is iets krachtiger, maar de vraag is of je dit in de praktijk zal merken. De 9T kan vermoedelijk draadloos opladen met 15 Watt, snelladen via usb-c met 65 Watt en ondersteunt 5G-internet. Over de camera’s is nog niets bekend.

‘Geen OnePlus 9T Pro’

Er zou geen OnePlus 9T Pro uitkomen omdat OnePlus nog tevreden is met de 9 Pro en zich wil focussen op de 9T. Die strategie klinkt logisch omdat de OnePlus 8 en 8 Pro uit 2020 werden opgevolgd door de 8T. OnePlus zag destijds te weinig ruimte voor verbeteringen voor een 8T Pro en bewaarde echte veranderingen voor de 9 Pro.

Android 12 en drie jaar updates

Het is aannemelijk dat de 9T bij zijn release draait op Android 12. OnePlus legt hier zijn OxygenOS-schil overheen en die wijkt weinig af van stock-Android. Wel voegt de schil een aantal features toe die veel gebruikers waarderen. OnePlus belooft op dit moment twee versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates voor zijn toestellen. Als dit updatebeleid ook geldt voor de OnePlus 9T, kan de smartphone rekenen op Android 13 en 14 en drie jaar beveiligingsupdates.

OnePlus 9T release en prijs

De OnePlus 9T verschijnt vermoedelijk in het najaar, wij gokken op oktober. Een adviesprijs is nog niet bekend. De OnePlus 9 kreeg een adviesprijs van 699 euro, de 9 Pro kostte 899 euro. Grote kans dat de 9T rond de 599 tot 699 euro gaat zitten, want de OnePlus 8T verscheen voor 599 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews OnePlus 9T

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu