OnePlus 3: het vlaggenschip voor 2016
De Chinese fabrikant OnePlus introduceerte in 2016 zijn nieuwste ‘flagship killer’. De OnePlus 3 is een interessant toestel die veel waar voor zijn geld biedt. Dat is bijvoorbeeld terug te zien aan de specificaties. Het toestel heeft een fraai 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, en beschikt tevens over een metalen behuizing. Door dat laatste voelt de smartphone duurder aan en is het geheel ook een stuk steviger.
De OnePlus 3 komt in twee uitvoeringen: een 4GB RAM/32GB-variant en een versie met 6GB RAM/64GB opslag. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820-chipset, die zowel krachtiger als energiezuiniger is dan zijn voorganger. Onder de motorkap is ook een 3000 mAh-accu aanwezig, die middels de zogeheten Dash Charge-techniek snel kan worden opgeladen. De OnePlus 3 is inmiddels niet meer verkrijgbaar en werd eind 2016 vervangen door de krachtigere OnePlus 3T.
De OnePlus 3 in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De OnePlus 3 is door zijn krachtige hardware en schappelijke prijs één van de meest interessante toestellen van 2016. Dit is in het kort wat we al weten over het vlaggenschip van de fabrikant.
- Krachtige Qualcomm Snapdragon 820-chipset
- Keuze uit 4GB RAM/32GB opslag en 6GB RAM/64GB opslag
- Accucapaciteit van 3000 mAh
- 16 megapixel-camera aan de achterzijde, 8 megapixel-frontcamera
Meer over de OnePlus 3
De OnePlus 3 gaat er in werkgeheugen 1GB op vooruit ten opzichte van zijn voorganger. Daarbij is het ook zo dat de opvolger van de OnePlus 2 ook een upgrade in processor en accucapaciteit krijgt. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820-chipset en draait het op de nieuwste versie van Android 6.0 (Marshmallow). Daaroverheen vinden we OxygenOS, de skin die door OnePlus zelf is ontwikkeld. Met een accucapaciteit van 3000 mAh moet het toestel verder anderhalve dag meegaan zonder dat je deze tussentijds hoeft op te laden. Dat laatste gaat supersnel, aangezien de OnePlus 3 is voorzien van een usb-c-poort en de Dash Charge-snellaadtechniek.
Ook nieuw is het metalen design, waarmee de smartphone meer in lijn komt te liggen met de vlaggenschepen van Samsung, HTC en LG. Dit was bij de OnePlus 2 compleet anders, aangezien dit toestel een goedkopere plastic behuizing had. Het nieuwe vlaggenschip beschikt verder opnieuw over een goede camera, die ditmaal foto’s in 16 megapixel schiet. De camera aan de achterkant wordt bijgestaan door een led-flitser en kan tevens 4K-video’s maken. Aan de voorkant schiet je foto’s met een 8 megapixel-camera. Het scherm meet 5,5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Geen QHD dus, maar dat is gezien de relatief lage prijs niet zo gek.
Conclusie OnePlus 3 review
De OnePlus 3 is met afstand het beste OnePlus-toestel tot nu en kan zich op veel fronten moeiteloos meten met de vlaggenschepen van andere fabrikanten. De metalen behuizing ziet er fraai uit en het toestel voelt tevens luxer aan dan zijn voorgangers. Daar komt bij dat belangrijk kritiekpunten, zoals het ontbreken van nfc en een snellaadoptie zijn verdwenen. Vooral Dash Charging is een fijne vernieuwing, omdat de OnePlus 3 hiermee erg rap oplaadt. De snelle hardware en soepele interface zorgen voor een uitstekende gebruikerservaring, waarbij je weer een boel opties hebt om het besturingssysteem naar wens aan te passen.
Maar perfectie weet de OnePlus 3 nog niet te benaderen. Zo is de camera nog niet zo goed als die van andere vlaggenschepen en had de accuduur iets beter gemogen. Toch kunnen we geen toestellen bedenken die dezelfde prijskwaliteit-verhouding biedt als de OnePlus 3. De telefoon is bovendien gelijk voor iedereen verkrijgbaar, wat de OnePlus 3 een absolute aanrader maakt als je op zoek bent naar een krachtig toestel voor weinig geld.
→ Lees meer in onze uitgebreide OnePlus 3 review