Oppo A12

1/7

Dit moet je weten over de Oppo A12

De Oppo A12 is een betaalbare Android-smartphone met een groot scherm, een lange accuduur en ruimte voor twee simkaarten. Het is één van de goedkoopste Oppo-telefoons. Op deze pagina lees je de belangrijkste kenmerken van de A12.

Groot scherm en flinke accu

Het scherm van de Oppo A12 meet 6,22-inch en dat is relatief groot. Waarschijnlijk kan je de smartphone niet met één hand bedienen. Het voordeel van het grotere display is dat je apps en games lekker duidelijk zichtbaar zijn. De hd-resolutie helpt hierbij. Hoewel het beeld niet zo scherp oogt als een full-hd-scherm, is de scherpte goed genoeg. De lagere resolutie draagt bovendien bij aan de lange accuduur.

De A12 heeft een 4230 mAh-accu, groter dan gebruikelijk voor dit type toestel. In combinatie met het energiezuinige scherm houdt de smartphone het naar verwachting twee tot drie dagen vol op een acculading. Opladen gaat helaas niet via een usb-c-poort, maar via het oude micro-usb. Het duurt daarom een paar uur voordat de accu vol is.

Lees verder na de advertentie.

Lees verder na de advertentie.

De smartphone is gemaakt van plastic en weegt 165 gram. Dat is relatief licht; wel zo fijn. Op de achterkant zit een vingerafdrukscanner om de telefoon te vergrendelen.

Oppo A12

Oppo A12 specificaties

Pluspunten van de Oppo A12 zijn de dual-sim-ondersteuning (ruimte voor twee simkaarten tegelijk), 4G-ondersteuning en het ruime werkgeheugen van 3GB. Het opslaggeheugen is met 32GB ook groot genoeg voor wat foto’s, apps en games. Oppo verkoopt de A12 ook met 4GB/64GB-geheugen. Die is meer toekomstbestendig en dus ook het overwegen waard.

De MediaTek-processor in de telefoon is niet zo snel, en dat merk je. WhatsApp en Facebook draaien prima, maar bij het wisselen tussen apps kan je wat haperingen zien. Zware games zijn niet geschikt voor dit toestel.

Op de achterkant van de Oppo A12 zit een dubbele camera. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixel en is geschikt voor huis-tuin-en-keuken-plaatjes. Een 2 megapixel dieptesensor helpt bij het vervagen van de achtergrond.

Android met ColorOS

Oppo A12

Oppo levert de A12 bij zijn release met Android 9.0 (Pie), de versie uit 2018. Dat is niet positief, want Android 10 uit 2019 was al maanden beschikbaar toen de A12 uitkwam. Het is niet duidelijk of Oppo de smartphone een update geeft naar versie 10, en mogelijk nieuwere versies. Wij verwachten van niet. Over de periode van beveiligingsupdates is ook niets bekendgemaakt.

De Oppo A12 gebruikt Android in combinatie met de ColorOS-schil van Oppo. Deze schil is visueel druk en bevat veel features en vooraf geïnstalleerde apps. Dat is even wennen, en lang niet alle toevoegingen zijn even nuttig. Als je geen extra software wil, kan je het beste een Android One-smartphone kopen. Die draait stock-Android. Oppo verkoopt echter geen Android One-telefoons.

Oppo A12 kopen

De Oppo A12 kost 179 euro in de versie met 3GB/32GB-geheugen. Voor 209 euro koop je de uitvoering met 4GB/64GB-geheugen. Je kan de Oppo A12 los kopen of in combinatie met een abonnement in huis halen.

Deze smartphone koop je als… je een betaalbare smartphone zonder poespas nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo A12

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu