Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Oppo A15s

1/4

Pluspunten

  • Betaalbaar

Minpunten

  • Komt met oude Androidversie
  • Hardware is van instapniveau

De Oppo A15s is een voordelige smartphone met verouderde software en niet al te bijzondere specificaties. Toch nieuwsgierig naar wat de A15s te bieden heeft? We leggen het je op deze pagina uit.

Lees verder na de advertentie.

Oppo A15s specificaties

De Oppo A15s is gemaakt van plastic, heeft een eenvoudig 6,52 inch-scherm met hd-resolutie en een relatief kleine accucapaciteit van 4230 mAh. Opladen duurt lang omdat dit met slechts 10 Watt gaat. Het toestel heeft 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte, in dit prijssegment een gebruikelijke combinatie.

Achterop vind je een 13 megapixel-hoofdcamera, een 2 megapixel macro-camera voor heel dichtbij (zinloos vanwege de lage resolutie) en een 2 megapixel-dieptesensor die de achtergrond kan vervagen. Voorop is een 8 megapixel selfiecamera geplaatst. De Oppo A15s draait op een simpele MediaTek Helio P35-processor. Verwacht niet dat zwaardere games prettig speelbaar zijn op deze budgetsmartphone.

oppo a15

Oude software

Opvallend is dat de Oppo A15s draait op Android 10, de versie uit 2019. Dat terwijl de A15s eind 2021 uitkomt en Android 11 en 12 beschikbaar zijn. Deze keuze van Oppo is niet goed te praten. De softwareversie is bovendien gebaseerd op Oppo’s oude ColorOS 7.2, dat niet de vernieuwingen en mooiere vormgeving heeft van moderne ColorOS-versies. Het toestel krijgt in ieder geval geen Android 12-update.

Hoe lang en hoe vaak dit toestel kan rekenen op beveiligingsupdates, is wat vaag. Andere Oppo A-smartphones ontvangen drie jaar beveiligingsupdates.

Oppo A15s kopen

De Oppo A15s is sinds oktober 2021 in Nederland te koop voor zo’n 160 euro. Ons advies is om een andere smartphone met nieuwere software te kopen. Kijk dus eens bij het andere aanbod van fabrikant Oppo. Zo is er bijvoorbeeld de Oppo A16s die betere specificaties heeft voor nagenoeg dezelfde prijs.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo A15s

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu