Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo A3

Oppo A3 4G
Scherm 6.2 inch
Camera 16 megapixel

Dit moet je weten over de Oppo A3

Oppo is misschien niet zo heel bekend in Nederland, maar dit Chinese bedrijf maakt goede Android-smartphone met een fijne prijs-kwaliteitsverhouding. Deze Oppo A3 is daar een goed voorbeeld van. Het toestel heeft een groot 6,2 inch-scherm, een goede camera achterop, en maarliefst 128GB opslagruimte. Het is het kleine broertje van de Oppo R15 Pro. Die is wat krachtiger, maar ook duurder.

Pluspunten Oppo A3

  • Mooi design met randloos scherm
  • 128GB opslagruimte: heel veel plek voor je bestanden
  • Vlotte hardware voldoet voor iedereen
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Oppo A3

  • Geen dubbele camera ontbreekt
  • Notch in het scherm

Fijn camera voor mooie foto’s

Achterop de Oppo A3 vind je een prima camera van 16 megapixel. Die heeft een diafragma van f/1.8. Dat klinkt ingewikkeld, maar hoe lager het cijfer hoe meer licht de lens opvangt. De Oppo A3 vangt relatief veel licht op, waardoor je sneller scherpe, duidelijke en vooral levendige foto’s schiet. Het lijkt een verrassend goede camera voor deze prijsklasse te zijn.

Voorop zit daarnaast nog een selfiecamera van 8 megapixel. Die heeft een wat bredere kijkhoek, waardoor je makkelijk een selfie kan maken met meerdere mensen tegelijk in beeld.

Bekend van OnePlus

Grote kans dat je nog nooit van Oppo hebt gehoord. Toch zijn ze in thuisland China één van de populairste merken op de mobiele markt. Bovendien is Oppo onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Die kennen we natuurlijk wel, van smartphones met de beste hardware voor een relatief lage prijs. Ook Oppo zet in op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Dat zie je direct terug bij dit toestel. De Oppo A3 is het instapmodel van de fabrikant, maar is toch nog voorzien van hele goede hardware. Zo heeft het grote 6,2 inch-scherm scherp beeld, dankzij een hoge resolutie van 2280 bij 1080 pixels.

De MediaTek Helio P60-chipset in de A3 heeft acht cores én 4GB werkgeheugen, wat meer dan genoeg is om je favoriete apps soepel te laten lopen. Ook is er maarliefst 128GB opslagruimte aanwezig. Dat is vier keer zoveel als de meeste concurrenten. Daardoor heb je echt wel genoeg plek voor al je foto’s, muziek en apps.

Deze smartphone koop je als… je wil opvallen met een nieuw merk, en op zoek bent naar een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Oppo A3 4G
Welke Oppo A3 4G wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo A3 4G aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Oppo brengt eerste eigen smartphones deze week uit in Nederland

Oppo brengt eerste eigen smartphones deze week uit in Nederland

Deals De Oppo R15 Pro en Oppo A3 zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het zijn de eerste toestellen die de Chinese fabrikant zelf hier uitbrengt.
Oppo brengt volgende week al R15 Pro en A3 uit in Nederland

Oppo brengt volgende week al R15 Pro en A3 uit in Nederland

Nieuws Oppo maakte onlangs plannen voor de Europese markt bekend, en de eerste nieuwe smartphones blijken binnenkort al te koop te zijn. De Oppo R15 Pro en Oppo A3 zijn vanaf 18 juli in Nederland te koop.