De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Oppo A31

1/1

Dit moet je weten over de Oppo A31

De Oppo A31 is een budgetsmartphone. Qua specificaties biedt het toestel alles wat een moderne smartphone moet hebben, hoewel je bij dit toestel niet het beste van het beste hoeft te verwachten. Zo heeft het scherm een vrij lage resolutie en mist het enkele moderne features die in de iets duurdere Oppo A91 bijvoorbeeld wel aanwezig zijn.

Pluspunten Oppo A31

  • Zacht prijsje voor compleet toestel
  • Driedubbele camera op achterkant
  • Grote accu, voldoende voor ruim een dag gebruik

Minpunten Oppo A31

  • Scherm met matige resolutie
  • Niet voorzien van de nieuwste versie van Android
Oppo a31

Lees verder na de advertentie.

Budgettelefoon met driedubbele camera

Ondanks dat de Oppo A31 duidelijk als instapmodel smartphone bedoeld is, heeft het wel een driedubbele camera op de achterkant. De resolutie van de sensoren ligt niet heel hoog. De hoofdcamera maakt foto’s in een resolutie van 12 megapixels. Verder is er een 2 megapixel-macrocamera, waarmee je van heel dichtbij scherpe close-ups kunt maken. Ook heeft de A31 een 2 megapixel dieptecamera, voor mooie effecten in bijvoorbeeld portretfoto’s.

Om de foto’s beter tot hun recht te laten komen, levert Oppo software mee die beelden kan verbeteren. Zo kan de Dazzle Color Mode van de camera kleuren levendiger maken. Ook kunnen portretfoto’s in vijf verschillende stijlen worden weergegeven. Aan de voorkant zit een 8 megapixel-selfiecamera. Deze is voorzien van speciale software om gezichten te verfraaien. Mocht dat nodig zijn natuurlijk.

Geen geweldig scherm

De Oppo A31 is voorzien van een 6,5 inch lcd-scherm. Deze heeft een resolutie van 720 bij 1600 pixels. Dat is niet bijzonder hoog, veel smartphones hebben schermen die scherper beeld leveren. Het toestel wordt aangedreven door de Helio P35-chipset van Mediatek. Een minder krachtige processor, speciaal bedoeld voor voordelige toestellen. Zo zagen we deze chipset ook al in de goedkopere Huawei Y6s.

Wel lekker is de grote accu. Met een capaciteit van 4230mAh is deze ruim voldoende voor een dag intensief gebruik. Het toestel is verder voorzien van 4GB aan werkgeheugen en wordt geleverd met een nette 64 of 128GB aan opslaggeheugen. Dat is uit te breiden met een geheugenkaartje, dat in dezelfde gleuf gaat als de twee simkaarten die je in het toestel kwijt kunt.

(Nog) geen Android 10

De Oppo A31 wordt bij het uitkomen geleverd met Android 9.0 (Pie). Dat is jammer, want het nieuwere Android 10 is al een tijdje uit. Of er een upgrade beschikbaar wordt gesteld door Oppo is nog niet bekend, maar dat mag je wel verwachten. Het toestel is verder voorzien van Oppo’s eigen software-skin ColorOS 6.1, die het uiterlijk van Android iets aanpast.

Oppo a31

Het toestel is eerst alleen in India gepresenteerd en wordt daar verkocht voor omgerekend 150 euro. Prijzen in Europa liggen meestal wel iets hoger door invoerkosten en belastingen. Het toestel is te verkrijgen in drie kleuren: wit, zwart en groen.

deze smartphone koop je als je… weinig wilt uitgeven en niet veel geeft om de nieuwste specificaties en technologie.

Lees meer nieuws over Oppo

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo A31

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu