Oppo A9 (2020)

1/1

Pluspunten

  • Grote 5000mAh-accu
  • Andere smartphones opladen met deze telefoon
  • Vierdubbele camera

Minpunten

  • ColorOS-software vaak niet geweldig

Dit moet je weten over de Oppo A9 (2020)

De Oppo A9 (2020) is een voordelige smartphone van het hier in Europa nog relatief onbekende merk. Voor een klein prijsje krijg je een smartphone met enorme accu en vierdubbele camera. Het toestel is op het eerste gezicht vrijwel identiek aan de iets eerder gelanceerde Oppo A5 (2020). Enkele kleine verschillen rechtvaardigen de iets hogere verkoopprijs.

oppo a9 (2020)

Bijzonder grote accu

Meest opvallende aan de Oppo A9 (2020) is het formaat van de accu. Een batterij met een capaciteit van 5000mAh was tot voor kort alleen voorbehouden aan toestellen die speciaal gemaakt waren om extra lang mee te gaan.

Daarbij kun je denken aan de Samsung Galaxy M20 Power of de Motorola G7 Power. Oppo verwerkt dit nu in een voordelige Android-smartphone. Met deze accu kun je zeker een paar dagen door, zonder op te laden.

Deze smartphone hoeft echter niet alleen te doen met al die stroom. Het toestel ondersteunt namelijk omgekeerd opladen. Dat betekent dat je met de smartphone ook andere telefoons of apparaten kunt opladen. Deze Oppo kan dus functioneren als powerbank voor als andere telefoons eens zonder stroom komen te zitten.

Lees verder na de advertentie.

Verschil Oppo A5 en Oppo A9

Kort voor de A9 bracht Oppo ook al de A5 (2020) uit in Nederland. Ook dit toestel beschikt over eenzelfde grote accu. De toestellen vertonen meer overeenkomsten. Zo hebben ze eenzelfde scherm dat 6,5 inch-diagonaal meet en een resolutie heeft van 1600 bij 720 pixels.

Ook zijn beide toestellen precies even groot en maken ze gebruik van dezelfde Snapdragon 665-chipset. Ook hebben beide toestellen vier camera’s op de achterkant. Toch heeft de Oppo A9 (2020) hier en daar een streepje voor op de A5, om zo de duurdere verkoopprijs te rechtvaardigen.

Zo heeft de A9, naast een camera met groothoeklens, en de dieptesensoren een hoofdcamera die foto’s schiet in een hoge resolutie van 48 megapixels. Ook wordt het apparaat geleverd met meer geheugen dan zijn voordeligere broertje: 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Dit is nog uit te breiden omdat deze smartphone, naast twee simkaarten, ook ruimte heeft voor een geheugenkaartje.

Android 9 en ColorOS

De Oppo A9 (2020) draait op Android 9.0 (Pie). Dit is niet de meest recente versie van het besturingssysteem. Oppo zal waarschijnlijk een update naar Android 10 gaan aanbieden, maar wanneer is niet bekend.

oppo a9 (2020) omgekeerd opladen

De Chinese fabrikant voorziet Android van veel eigen software. Dit ColorOS past het uiterlijk van het besturingssysteem op veel punten aan en voegt ook allerlei functionaliteit toe. Die pakken niet allemaal even goed uit, zo bleek toen we de software konden gebruiken op de Oppo Reno 2.

Deze smartphone koop je als… je geen groot budget hebt, maar wel een zeer complete Android-smartphone wilt, waarbij je je niet hoeft druk te maken over constant tussentijds opladen van de accu. Wie een paar tientjes wil besparen kan kiezen voor de Oppo A5 (2020), met iets minder geheugen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo A9 (2020)

10

1 geverifieerde review

Beoordeling

5 sterren
1 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Prima

10
  • Helemaal tevreden alles is een pluspunt aan deze telefoon voor mij.
  • De bel app gaf een storing maar ik heb er een andere bel app op gezet en toen deed hij het weer prima.

Ik heb de telefoon nu 2,5 jaar de A9. Ik heb wel een keer gehad dat ik er een andere bel app op moet zetten omdat de telefoon niet heel goed werkte op den duur Maar nu gaat het prima. Mijn volgende telefoon wordt weer een oppo want ik ben een uiterst tevreden beller. Na 2,5 jaar werkt zelfs de accu nog goed.

Sandra Annema — 30 mei 2022
Lees hier ons recensiebeleid

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu