Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo A91

Oppo A91
Scherm 6.4 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Oppo A91

De Oppo A91 is een smartphone die qua prijs in het middensegment valt. Toch biedt het toestel interessante hardware. Denk aan een grote accu, vierdubbele camera en aardig wat geheugen, verpakt in een slanke behuizing. Het toestel moet concurreren met middenklassers als de Xiaomi Mi 9 Lite. Het toestel vertoont veel overeenkomsten met de Oppo A9 (2020) maar biedt een beter scherm, echter ook een kleinere accu.

Pluspunten Oppo A91

  • Groot amoled-scherm met hoge resolutie
  • Accu razendsnel opladen
  • Vierdubbele camera

Minpunten Oppo A91

  • Wordt nog geleverd met Android 9.0 (Pie)
  • ColorOS software niet voor iedereen weggelegd

Oppo A91

Goede prijs-kwaliteitsverhouding Oppo A91

De Oppoa A91 moet het hebben van goede specificaties voor een zacht prijsje. In de slanke behuizing die slechts 170 gram weegt, zitten enkele kenmerken die we tot voor kort alleen in highend-smartphones zagen.

Wat het meest opvalt is het grote amoled-scherm. Steeds meer middenklasse telefoons hebben een scherm met amoled-technologie. Door de levendige kleuren en diepe zwartwaarden ten opzichte van lcd-schermen is dat iets wat we toejuichen. Het 6,4 inch-scherm van de A91 heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels, wat lekker scherp beeld oplevert.

Oppo A91 zijkant

Vier camera’s op achterkant

Ander interessant aspect van de A91 is de viervoudige camera op de achterkant. Het toestel is daarmee zeker niet uniek in zijn prijsklasse, maar het is een fijne toevoeging. De cameramodule bestaat uit een hoofdcamera met 48 megapixel-sensor. Deze wordt bijgestaan door een 8 megapixel-camera met groothoeklens, een 2 megapixel-macrocamera voor close-ups en een dieptesensor. Die laatste kan gebruikt worden voor diepte-effecten, zoals het vervagen van de achtergrond bij portretfoto’s.

Oppo voegt ook allerlei handige software aan de telefoon toe om foto’s en video’s te verbeteren. Zo zijn er verschillende snelle instellingen te kiezen die foto’s bijvoorbeeld met tegenlicht nog helder maken. Ook is er een beautyfilter aanwezig voor zowel foto als voor video’s die je maakt.

Grote accu, snel vol

Het toestel blijft draaien dankzij de grote accu met een capaciteit van 4000mAh. Dat is ruim voldoende voor een dag stevig gebruik. Mocht hij leeg zijn, dan gaat het opladen lekker rap. Dankzij de VOOC Flash Charge 3.0-technologie laadt het apparaat snel weer op, met een capaciteit van 20 Watt. Volgens de fabrikant is 5 minuten opladen voldoende voor twee uur bellen.

De Oppo A91 heeft 128GB aan opslaggeheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaartje. Het werkgeheugen bedraagt een stevige 8GB. Anders dan veel moderne smartphones heeft de A91 nog een hoofdtelefoonaansluiting, zodat je jouw oordopjes met draadje nog gewoon kunt gebruiken.

Oppo A91 camera

Android 9.0 met aanpassingen

De smartphone draait op Android 9.0 (Pie). Dat is wel jammer, het nieuwere Android 10 is inmiddels al een tijdje uit. Of er een upgrade komt is op dit moment nog niet duidelijk. Oppo past Android zelf flink aan met de software ColorOS, wat het uiterlijk en de functionaliteit iets aanpast.

De Oppo A91 is vanaf april 2020 verkrijgbaar in Nederland. Het toestel is er in wit, blauw en zwart en is komt beschikbaar voor rond de 280 euro.

Deze smartphone koop je als je… een goed, groot scherm en veel cameramogelijkheden zoekt voor een niet al te hoge prijs.

Oppo A91
Welke Oppo A91 wil je?
Selecteer:
Oppo A91 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 19,50 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 12,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Oppo-toestellen krijgen in juni (en juli) een Android 10-update

Deze Oppo-toestellen krijgen in juni (en juli) een Android 10-update

Nieuws Heb je een Oppo-smartphone? Dan hoef je niet heel lang meer te wachten op een Android 10-update. De Chinese fabrikant maakt bekend welke toestellen in de komende maanden een update kunnen verwachten.
Oppo A91 officieel: budgettelefoon met viervoudige camera

Oppo A91 officieel: budgettelefoon met viervoudige camera

Nieuws De Oppo A91 is officieel gelanceerd in Nederland. De Chinese budgettelefoon heeft een viervoudige camera achterop en kost minder dan 300 euro.