Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Oppo AX7

6
1/1

Pluspunten

  • Grote accu gaat twee dagen mee
  • Flink scherm met strak design
  • Dubbele camera achterop

Minpunten

  • Scherm heeft geen full hd-resolutie
  • Oudere chipset is minder krachtig

Oppo AX7: budgetmodel met grote accu

Kies je voor de Oppo AX7 dan ben je verzekerd van een smartphone met een lange adem. De 4230 mAh accu is namelijk opvallend groot, zeker gezien het lagere resolutie scherm en de minder veeleisende hardware. De AX7 moet daarom twee tot drie dagen meegaan op een acculading. Verder heeft het toestel een dubbele camera en veel opslaggeheugen.

Oppo AX7

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Oppo AX7

De behuizing van de Oppo AX7 is van plastic en heeft een glanzende afwerking. Achterop zit een vingerafdrukscanner en een dubbele camera. De secundaire lens vervaagt de achtergrond van je foto, waardoor het object of de persoon op de voorgrond beter tot zijn recht komt.

De Oppo AX7 heeft een groot lcd-scherm van 6,2 inch, dat door de hd-resolutie echter niet zo scherp oogt. Bij het kijken van foto’s en video’s en het spelen van games kan je individuele pixels onderscheiden, al zal niet iedereen dit storend vinden. In deze prijsklasse zijn er wel genoeg smartphones met een scherper full-hd-display.

Onder de motorkap zit een ruime 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte, wat genoeg is voor heel wat apps, video’s, foto’s en andere media. Het opslaggeheugen is verder te vergroten met een micro-sd-kaartje van maximaal 256GB. De processor van de AX7 maakt minder indruk. De gebruikte Snapdragon 450-chip is ouder en niet zo krachtig als de processors van veel andere goedkopere toestellen. De Oppo AX7 is dan ook minder snel en kan niet alle games even soepel draaien.

Oudere software met ColorOS

Een ander minpunt is de keuze voor een micro-usb-aansluiting, die nog maar weinig gebruikt wordt in dit prijssegment. Bijna alle smartphones zijn inmiddels voorzien van een usb-c-poort, die omkeerbaar is, sneller opladen ondersteunt en compatibel is met veel moderne apparatuur. Let er ook op dat de AX7 geen nfc-chip heeft en geen 5GHz wifi ondersteunt.

Bij zijn release draaide de Oppo AX7 op het verouderde Android 8.1 (Oreo). De fabrikant beloofde een update naar versie 9.0 (Pie), maar het is niet duidelijk wanneer die komt. Oppo wil ook niet zeggen hoe vaak en hoe lang de smartphone beveiligingsupdates krijgt. Het updatebeleid van Oppo is dan ook minder goed en minder duidelijk dan van de meeste concurrerende merken.

Op de AX7 is de ColorOS-schil van Oppo geïnstalleerd. Die past het Android-besturingssysteem ingrijpend aan, zowel visueel als onder de motorkap. Ook bevat ColorOS een aantal vooraf geïnstalleerde apps van Oppo en derde partijen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo AX7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu