Oppo Find X2 Lite

Oppo Find X2 Lite

1/6

Pluspunten

  • Viervoudige camera
  • Scherpe prijs
  • Klaar voor 5G-internet

Minpunten

  • Niet de krachtigste hardware in deze prijsklasse
  • Geen dual sim of uitbreidbaar geheugen
  • ColorOS-software is niet voor iedereen weggelegd

Prijzen vergelijken

Los nieuw v.a.

€ 329,-

Los toestel

Oppo Find X2 Lite maakt 5G betaalbaar

De Oppo Find X2 Lite is de goedkopere variant van de Find X2 en Find X2 Pro. Logischerwijs zijn er daarom op wat punten bezuinigd. Desalniettemin is de Find X2 Lite een zeer complete telefoon met enkele unieke kenmerken, zoals 5G-ondersteuning. Ook heeft het toestel een viervoudig camerasysteem op de achterkant en forse accu die bovendien snel oplaadt. De Oppo Find X2 Lite kwam in april 2020 op de markt voor een adviesprijs van 499 euro.

Oppo Find X2 Lite

Lees verder na de advertentie.

De Oppo Find X2 Lite is 5G-ready. Dit betekent dat het toestel klaar is voor 5G-internet. Naar verwachting lanceren Nederlandse providers hun 5G-netwerken deze zomer. Met de Find X2 Lite én een 5G-telefoonabonnement kun je hier straks als eerste gebruik van maken. 5G is natuurlijk sneller dan 4G, maar gaat ook beter met piekmomenten om. Je kunt dus straks ook ‘gewoon’ WhatsApp-berichten sturen op een festival.

Groot scherm is ideaal voor films kijken

De Oppo Find X2 Lite heeft een 6,4 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Tijdens het kijken van films of spelen van games irriteer je je dus niet aan dikke schermranden. De full-hd-resolutie van het display is redelijk, maar in deze prijsklasse zijn er telefoons met betere schermen. Bovenin het scherm zit een smalle inkeping voor de 32 megapixel-camera; de vingerafdrukscanner is fraai onder het scherm weggewerkt.

Het midrangetoestel van Oppo wordt aangestuurd door een Snapdragon 765-processor. Deze is niet alleen klaar voor 5G, maar ook voor vrijwel alle taken die je op de telefoon zou willen uitvoeren. De processor wordt bijgestaan door een forse 8GB aan werkgeheugen en 128GB opslag. Voor de meeste mensen is dit meer dan genoeg capaciteit, maar onthoud dat je deze capaciteit niet kunt uitbreiden.

Forse accu met snelladen en viervoudige camera

Dankzij de 4025 mAh-accu kun je de Find X2 Lite met gemak een dag gebruiken voordat hij weer aan de oplader moet. Wanneer je het toestel vooral gebruikt om wat te browsen, WhatsApp-berichten te versturen en social media checken kun je ook makkelijk twee dagen op één acculading doen. Dankzij de VOOC 3.0-snellaadtechniek (30 Watt) zit deze bovendien weer lekker snel vol.

Naast de forse accu is ook de viervoudige cameramodule noemenswaardig. De Find X2 Lite heeft naast een 48 megapixel-hoofdcamera ook de beschikking over een 8 megapixel-groothoeklens en twee portretcamera’s; één met dieptesensor en één voor zwartwit-foto’s. De groothoekcamera beschikt over een macromodus. Deze gebruik je voor het maken van close up-foto’s.

Deze smartphone koop je als je…een betaalbare smartphone met 5G-internet zoekt.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's