Let op: de Oppo Find X3 Pro is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Oppo Find X3 Pro is Oppo’s topsmartphone van 2021. Het toestel laadt razendsnel op, heeft een indrukwekkend scherm en een geavanceerde microscoopcamera . Op deze pagina lees je alles over de Oppo Find X3 Pro.

Oppo Find X3 Pro camera

De Find X3 Pro is de opvolger van de Oppo Find X2 Pro. De Oppo Find X3 Pro heeft naar verwachting vier camera’s op de achterkant. Die steken sierlijk uit de behuizing en bieden naast een primaire camera en groothoeklens ook twee opvallende lenzen. Zo is er een zoomcamera met 2x zoom, via een 13 megapixel-telelens.

De andere camera is de microscoopcamera, die tot 25 keer vergroting biedt ten opzichte van de normale camera. De microscoopcamera gebruikt een speciale camera inclusief speciale ledjes om de belichting te verbeteren. Zo kun je van heel dichtbij scherpe foto’s maken, bijvoorbeeld van bloemen en insecten. Ook kun je beter kleine lettertjes lezen op apparatuur door de Find X3 Pro als vergrootglas te gebruiken.

oppo find x 3 pro render

Andere specificaties

De Find X3 Pro krijgt naast bijzondere camera’s ook meer gangbare high-end specificaties. Zo gebruikt hij een groot 6,7inch-scherm met oled-display en scherpe qhd-resolutie. Achter het display zit een vingerafdrukscanner. Het scherm ververst zichzelf 120 keer per seconde (120Hz) voor soepel beeld.

Het toestel draait op de beste Qualcomm-processor van dit moment, de Snapdragon 888. Oppo stopt hier naar verwachting minimaal 8GB werkgeheugen bij. De grootte van het opslaggeheugen is nog onbekend. De smartphone krijgt een 4500 mAh-accu die bedraad kan opladen met 65 Watt. Dat is even snel als de Find X2 Pro.

Nieuw is dat de Find X3 Pro ook draadloos kan opladen, met 30 Watt. De Find X2 Pro kan niet draadloos opladen. Er zijn weinig smartphones die met 30 Watt draadloos kunnen opladen. De OnePlus 8 Pro is één van de weinige geschikte modellen.

Software en updatebeleid

Bij zijn release draait de X3 Pro op Android 11, op dat moment de meest recente versie. Oppo belooft updates naar versies 12 en 13, wat betekent dat je kunt rekenen op twee jaar softwareondersteuning. In die periode ontvang je ook regelmatig beveiligingsupdates, om de smartphone te beschermen tegen (opgeloste) veiligheidsrisico’s.

ColorOS is de softwareschil van Oppo en die ligt over Android 11 heen. Op de Find X3 Pro profiteer je zo van meer features dan in stock-Android. ColorOS oogt en werkt wel wat anders, wat niet iedereen even fijn vindt. Ook bevat de softwareschil meer vooraf geïnstalleerde apps.

oppo find x3 pro renders

Beter dan de Find X3

Oppo brengt naast de Find X3 Pro ook de Find X3 uit. Die is goedkoper en biedt daarom minder complete specificaties. Zo kan het toestel niet draadloos opladen, mist hij de geavanceerde microscoopcamera en heeft hij een minder krachtige processor.

Oppo Find X3 Pro release

De Oppo Find X3 Pro wordt naar verwachting in de loop van maart onthuld. Oppo zou de smartphone – samen met de Find X3 – eind maart of begin april willen lanceren. Het is nog niet duidelijk wat het toestel gaat kosten. Zijn voorganger, de Find X2 Pro, kreeg een adviesprijs van liefst 1199 euro, maar kost inmiddels honderden euro’s minder.

Deze smartphone koop je als…. je waarde hecht aan een fraaie, complete smartphone die heel snel oplaadt.

Oppo Find X3 Pro
Oppo Find X3 Pro
Welke Oppo Find X3 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo Find X3 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's