Oppo N1

7,5

High-end topper met roterende 13-megapixel-camera

De Oppo N1 is voorzien van een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 373 pixels per inch. Dat is haarscherp. Verder beschikt de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 600 1,7GHz-quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslagruimte en een accu met een capaciteit van 3610 mAh. Door de grote accu haalt de smartphone met gemak een dag gemiddeld gebruik. Het toestel weegt 213 gram.

Verder draait de Oppo N1 op Android met Oppo`s nieuwe Color OS. De softwarelaag die Oppo levert, is kleurrijk en heeft veel weg van andere Chinese skins. Dit betekent vrolijke design-interfaces en grote widgets. Het is waarschijnlijk dat de Oppo N1 ook stock Android of een combinatie van Oppo en CyanogenMod kan draaien.

Lees verder na de advertentie.

Maak de ultieme selfie

Twee belangrijke features van de Oppo N1 zijn de roterende 13-megapixel-camera en de touchpad aan de achterzijde. Door de roterende 13-megapixel-camera, die van 67 verschillende componenten is gemaakt, kun je zowel selfies als normale foto`s in de beste kwaliteit schieten. De camera is tevens voorzien van een speciale lens en Owl-processor die de foto`s verwerkt. Dit levert eenzelfde kwaliteit als de  iPhone  5S en Xperia Z1 op.

De touchpad aan de achterzijde, genaamd O-Touch, laat je scrollen, tappen of foto`s schieten. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens browsen of lezen, waarbij je dus met dezelfde hand het toestel vasthoudt via de achterzijde kunt scrollen. Op papier een hele interessante manier van besturen die in de praktijk mogelijk heel fijn kan uitpakken.

Oppo N1 CyanogenMod-editie

Er is ook een Oppo N1 CyanogenMod versie beschikbaar, die standaard op de alternatieve Android-software CyanogenMod draait. Dit toestel is eveneens te koop via de verschillende kanalen, waaronder de officiële webshop van Oppo Europa.

Conclusie Oppo N1 review

De Oppo N1 is een aantrekkelijke smartphones met unieke features. Daar zijn de touchpad aan de achterzijde, de mogelijkheid om CyanogenMod zonder extra gedoe te installeren en natuurlijk de roteerbare camera uitstekende voorbeelden van. Ook de adviesprijs van 449 euro is aantrekkelijk: je krijgt er namelijk een high-end smartphone met een zelfverzekerd design voor terug, die kan concurreren met smartphones die tot wel 400 euro duurder zijn. Hoewel de telefoon hier en daar een hapering vertoont, het scherm in direct zonlicht niet al te best zichtbaar is en de camera niet kan concurreren met de huidige high-end smartphones, is de Oppo N1 een voordelige, eigenzinnige en interessante keuze. Ook de accuduur valt te prijzen, want je hoeft je niet meer zorgen te maken of je met één acculading de dag door komt. Door zijn formaat zal Oppo’s smartphone niet voor iedereen de ideale smartphone zijn, maar voor de groep Android-gebruikers die durven en eens iets anders willen is de N1 een zeer geschikte keuze.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Oppo N1 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo N1

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu