Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo N3

Oppo N3
Scherm 5.5 inch
Camera 16 megapixel

Oppo N3: selfietelefoon met high-end specs

De Oppo N3 is de opvolger van de Oppo N1, de selfietelefoon die de Chinese fabrikant eind 2013 op de markt bracht. Zijn opvolger heeft wederom een camera met ledflitser, die ditmaal automatisch tot 206 graden kan draaien. Daarvoor wordt een klein motortje gebruikt. Je kunt met de 16 megapixel-camera normale foto’s en selfies in een hoge resolutie en mét flits schieten. Het draaien werkt heel eenvoudig en zorgt ervoor dat de N3 geen aparte frontcamera nodig heeft.

De camera kan ook plaatjes vastleggen in het raw-formaat, zodat er geen compressie optreedt. Hij heeft een grote 1/2.3“³-sensor en de mogelijkheid om personen en gezichten te volgen.

Zijn voorganger is met 170,7 bij 82,6 bij 9 millimeter behoorlijk fors en ook het gewicht (213 gram) is aan de hoge kant. De N3 meet 161 bij 77 bij 9,9 millimeter, weegt 192 gram en is dus wat compacter en lichter. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Het scherm is gekrompen tot 5,5 inch en heeft een 1080p-resolutie. Verder is er een 3000 mAh-accu aan boord en in de nabije toekomst verschijnt er ook een dualsim-variant.

Handige snellaadfunctie en release

De accu van de Oppo N3 heeft een snellaadfunctie, zodat je in vijf minuten de batterij zodanig kunt opladen dat je er weer twee uur mee vooruit kunt. Om de accu voor 75 procent op te laden, heeft de Oppo N3 een half uurtje nodig. Handig dus als je weinig tijd hebt, maar niet met een lege telefoon wilt zitten.

De Oppo N3 is in oktober 2014 voor het eerst aan de pers getoond. Afgaande op de release van zijn voorganger verwachten we dat de N3 in het najaar van 2014 verschijnt. De losse adviesprijs bedraagt 649 dollar en we verwachten dat de europrijs zo’n 599 euro gaat bedragen wanneer de Oppo N3 verkrijgbaar wordt in de Europese webshop. De exacte releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Pluspunten N3

  • Voorzien van high-end specs
  • Prima scherm met hoge resolutie
  • Unieke draaibare camera

Minpunten N3

  • Toestel is aan de dikke kant
  • Met 192 gram behoorlijk zwaar
Oppo N3
Welke Oppo N3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo N3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Oppo N3 video

Laatste berichten

Oppo N3 aangekondigd: high-end met automatisch draaibare camera

Oppo N3 aangekondigd: high-end met automatisch draaibare camera

Nieuws Fabrikant Oppo heeft op een evenement in Singapore de Oppo N3 officieel aangekondigd. De opvolger van de Oppo N1 valt op door zijn roteerbare 16 megapixel-camera waarmee je normale foto’s…
‘Nieuwe afbeeldingen en specs Oppo N3 uitgelekt’

‘Nieuwe afbeeldingen en specs Oppo N3 uitgelekt’

Nieuws De eerste  Oppo N3 specs en een tweetal vermeende foto’s zijn uitgelekt. Volgens de Chinese website Zaeke beschikt de grote smartphone over een 5,9 inch-scherm met een 1080p-resolutie en een…
Foto: Oppo N3 krijgt lichtgewicht aluminium behuizing

Foto: Oppo N3 krijgt lichtgewicht aluminium behuizing

Nieuws De Oppo N3, de nieuwe selfietelefoon van de Chinese telefoonmaker, krijgt een dunne en lichte behuizing van aluminium. Dat blijkt althans uit een Oppo N3 foto die is verschenen op…