Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo R15 Pro

Oppo R15 Pro
Scherm 6.3 inch
Camera 16 megapixel

Dit moet je weten over de Oppo R15 Pro

De Oppo R15 Pro is een opvallend toestel, voorzien van een groot, voorkantvullend 6,3 inch-scherm. Oppo heeft de Android-smartphone uitgerust met een midrange-chipset, de Snapdragon 660, maar op vrijwel elk ander vlak overtreft de R15 Pro die prijsklasse. Zo zit achterop een dubbele camera van 20 en 16 megapixel. Ook is er een flinke accu van 3430 mAh aanwezig. Heb je liever een iets goedkoper toestel, dan kun je ook de Oppo A3 overwegen.

Pluspunten Oppo R15 Pro

  • Mooi design met randloos scherm
  • 128GB opslagruimte: heel veel plek voor je bestanden
  • Vlotte hardware voldoet voor iedereen
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten R15 Pro

  • Minder goed dan de OnePlus 6

Oppo en OnePlus: twee handen op één buik

Oppo is in Nederland nog geen heel bekende naam, maar in thuisland China is het al één van de populairste merken. Bovendien is Oppo onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Die kennen we natuurlijk wel, van smartphones met de beste hardware voor een relatief lage prijs. Ook Oppo zet in op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Bij de Oppo R15 Pro zijn de gelijkenissen overigens wel heel groot. Het toestel heeft namelijk vrijwel hetzelfde design als de OnePlus 6. Een voorkantvullend scherm met inkeping voor de camera, een metalen achterkant en en de vingerafdrukscanner achterop: klinkt herkenbaar, toch? Aan de binnenkant zit er echter wel wat verschil in de hardware.

Oppo R15 Pro

Vlotte hardware voor iets meer geld

Zo is de Oppo R15 Pro uitgerust met de Snapdragon 660-chip, terwijl de OnePlus 6 de krachtigere Snapdragon 845-chip heeft. Er is standaard 6GB werkgeheugen aanwezig, meer dan genoeg om de meeste apps vlot te laten lopen. Ook zit er 128GB ingebouwd, veel ruimte voor al je apps, foto’s en video’s. Achterop zit dezelfde dubbele camera als op de OnePlus 6: één lens van 20 megapixel, eentje van 16 megapixel. Met de extra lens kun je een bokeh-effect toegevoegen aan je foto’s.

Er is helaas weinig dat de R15 Pro onderscheidt van de OnePlus 6. Oppo’s toestel biedt hetzelfde design en hardware die net een tikkeltje minder is, maar vraagt er iets meer geld voor. Daarom is Oppo’s smartphone vooral interessant als je benieuwd bent naar een nieuw merk en het echt eens uit wil proberen. Opvallende nieuwe features ontbreken namelijk.

Deze smartphone koop je als… je wil opvallen met een nieuw merk, en gaat voor goede hardware in een strak jasje.

Oppo R15 Pro
Welke Oppo R15 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo R15 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Oppo brengt eerste eigen smartphones deze week uit in Nederland

Oppo brengt eerste eigen smartphones deze week uit in Nederland

Deals De Oppo R15 Pro en Oppo A3 zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het zijn de eerste toestellen die de Chinese fabrikant zelf hier uitbrengt.
Android nieuws #28: nieuwe smartphones van Oppo en Sony, Note 9 in beeld

Android nieuws #28: nieuwe smartphones van Oppo en Sony, Note 9 in beeld

Nieuws Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.
Oppo brengt volgende week al R15 Pro en A3 uit in Nederland

Oppo brengt volgende week al R15 Pro en A3 uit in Nederland

Nieuws Oppo maakte onlangs plannen voor de Europese markt bekend, en de eerste nieuwe smartphones blijken binnenkort al te koop te zijn. De Oppo R15 Pro en Oppo A3 zijn vanaf 18 juli in Nederland te koop.
Oppo gaat mogelijk smartphones uitbrengen in Nederland

Oppo gaat mogelijk smartphones uitbrengen in Nederland

Nieuws Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant Oppo zijn eigen smartphones gaat uitbrengen in Nederland. Het bedrijf zou van plan zijn om drie toestellen hier onder zijn eigen naam te verkopen.
Oppo’s volgende smartphone verklapt mogelijk OnePlus 6-design

Oppo’s volgende smartphone verklapt mogelijk OnePlus 6-design

Nieuws Oppo heeft een nieuw vlaggenschip met voorkantvullend scherm onthuld, de R15. Hoewel de Chinese fabrikant zijn smartphones doorgaans niet naar Nederland brengt, bieden ze wel een blik op de plannen van dochterbedrijf OnePlus.