Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo Reno 2Z

Oppo Reno 2Z
Scherm 6.53 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Oppo Reno 2Z

In oktober 2019 is de Oppo Reno 2Z gepresenteerd, samen met de krachtigere Reno 2. Het toestel draait op Android 9.0 Pie en is uitgerust met vijf camera’s in totaal. De frontcamera is verborgen in het toestel en schiet naar buiten als je een selfie wilt maken. Er is een scherm aanwezig van 6,5 inch en 128GB uitbreidbaar geheugen. Concurreren doet de Reno 2Z onder andere met de Samsung Galaxy A70 en Nokia 7.2.

Pluspunten Oppo Reno 2Z

  • Vier camera’s op achterkant
  • Grote accu die snel weer vol is
  • Veel werk- en opslaggeheugen

Minpunten Oppo Reno 2Z

  • ColorOS-schil is erg zwaar
  • Processor is van het middensegment

Mooie combinatie qua hardware

Oppo heeft de Reno 2Z voorzien van een prachtig en groot amoled-scherm van 6,5 inch. Dankzij dit type scherm zien kleuren er prachtig uit en is zwart echt zwart. Daarnaast is er geen inkeping aanwezig in het display. De frontcamera is namelijk verstopt in de behuizing en komt pas naar buiten als je die wil gebruiken. Ook is er een vingerafdrukscanner achter het scherm geplaatst, ideaal voor veilige en snelle ontgrendeling.

Oppo Reno 2

Het toestel heeft een adviesprijs van 349 euro en is voorzien van vier camera’s op de achterkant. Foto’s schiet je standaard met de 48 megapixel-camera, rijk aan details. Ook is er een wijdhoeklens aanwezig met een resolutie van 8 megapixel. De andere twee camera’s gebruik je voor het maken van de perfecte portetfoto.

Wat positief opvalt is de ruime hoeveelheid werkgeheugen, namelijk 8GB. Daarnaast is er 128GB opslaggeheugen in de Reno 2Z aanwezig. Dat is ook uit te breiden met een geheugenkaartje. Plaats voor een tweede simkaart is er ook, handig om zo je toestel zowel zakelijk als privé te gebruiken.

Oppo Reno 2

Processor van MediaTek

Het toestel heeft een Helio P90-processor aan boord van fabrikant MediaTek. Voor deze prijsklasse had Oppo best mogen kiezen voor een Snapdragon-chip van Qualcomm. Die zijn over het algemeen namelijk iets krachtiger en energiezuiniger.

De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh en de eigen snellaadtechniek van Oppo is ook aanwezig. Daarmee kun je het toestel razendsnel opladen. De Reno 2Z komt standaard met Android 9.0 (Pie). Daar overheen ligt de ColorOS-schil van de fabrikant. Daarbij zijn aanpassingen gedaan aan het uiterlijk en ook zijn er verschillende eigen apps voorgeïnstalleerd.

Oppo Reno 2Z release en prijs

De Oppo Reno 2Z is vanaf oktober 2019 verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 349 euro. Daarbij heb je de keuze uit zwart en wit, door Oppo Luminous Black en Sky White genoemd.

Deze smartphone koop je als je…. op zoek bent naar een toestel voor multimediagebruik en op zoek bent naar veel opslag.

Oppo Reno 2Z
Welke Oppo Reno 2Z wil je?
Oppo Reno 2Z met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 20,50 p/m Abo: € 8,50 p/m Toestel: € 12,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Oppo Reno 2, met vier camera’s, en Reno 2Z nu te koop in Nederland

Oppo Reno 2, met vier camera’s, en Reno 2Z nu te koop in Nederland

Deals De nieuwe Reno-toestellen van Oppo zijn nu te koop in Nederland. De Reno 2 en Reno 2Z bieden prima hardware voor midrange-toestellen.
Oppo Reno 2 preview: snelle opvolger met meer camera’s

Oppo Reno 2 preview: snelle opvolger met meer camera’s

Reviews Nog geen half jaar na de release van de Reno en Reno Z introduceert Oppo alweer de Reno 2 en Reno 2 Z. De toestellen zijn vooral op cameragebied verbeterd en hebben nu vier lenzen. In deze Oppo Reno 2 preview nemen we de smartphones onder de loep.
Oppo presenteert herkenbare Reno 2-serie met meer camera’s

Oppo presenteert herkenbare Reno 2-serie met meer camera’s

Nieuws De Oppo Reno 2 en Reno 2 Z zijn officieel onthuld en lijken qua ontwerp en specificaties veel op hun voorgangers. De grootste vernieuwing zit in de camera’s: beide modellen hebben meer en betere camera’s achterop. Dit moet je weten over de Reno 2-serie.