De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Oppo Reno 3 Pro

1/1

Pluspunten

  • Groot amoled-scherm met twee camera's
  • Accu laadt heel snel op
  • Vierdubbele camera

Minpunten

  • Niet de snelste processor in zijn klasse
  • Geen nfc-chip
  • ColorOS software niet voor iedereen weggelegd

Dit moet je weten over de Oppo Reno 3 Pro

De Oppo Reno 3Pro is een midrange smartphone met een fraai scherm en vier camera’s op de achterkant. Het toestel is een duurdere en betere versie van de Reno 3, en is nog niet in Nederland te koop. Op deze pagina lees je meer over de Reno 3 Pro.

Licht ontwerp met groot scherm

Lees verder na de advertentie.

De Reno 3 Pro is gemaakt van glas en plastic en weegt daarom minder dan concurrerende modellen die helemaal van glas zijn. Met 175 gram is het toestel relatief licht, zeker als je weet dat hij een groot 6,5-inch scherm heeft. De camera’s op de achterkant steken flink uit, dus de smartphone ligt niet plat op zijn rug.

Het scherm bevat een oled-paneel, met fraaie kleuren en een hoog contrast. De full-hd-resolutie levert scherp beeld en de maximale helderheid is erg hoog – zo kan je het display ook in de zon aflezen. Handig is dat de Reno 3 Pro een koptelefoonaansluiting heeft om je oudere oordopjes of hoofdtelefoon te verbinden.

Veelzijdige camera’s

In het scherm zitten twee camera’s, van respectievelijk 44 en 2 megapixel. Met die eerste camera maak je hele scherpe selfies. De 2 megapixel sensor meet de diepte en kan de achtergrond van je selfies vervagen, wat een tof effect oplevert. Het nadeel van de dubbele camera in het display is dat je constant tegen twee gaatjes aankijkt, en je foto’s en apps dus niet het hele beeld vullen.

Op de achterkant zit een vierdubbele camera, die qua features identiek is aan de Reno 3. De primaire camera heeft echter een hogere resolutie (64 megapixel tegenover 48 megapixel) en moet betere foto’s maken. Met de 8 megapixel groothoekcamera schiet je wijde beelden en er is ook een 13 megapixel telelens voor twee keer optische zoom aan boord. Tot slot is er een 2 megapixel zwart-wit-camera aanwezig om effecten te creëren.

Kleine accu laadt snel op

De accu van de Oppo Reno 3 Pro is met 4025 mAh relatief klein. Het is daarom de vraag of de smartphone een lange dag meegaat op een acculading. Prettig is dat de fabrikant een krachtige oplader meelevert. De 30 Watt-adapter laadt de accu in dertig minuten op van 0 naar 65 procent. Volledig opladen duurt zeventig minuten. Dat is sneller dan de meeste concurrenten.

Zelfs bij duurdere telefoons krijg je niet zo’n krachtige oplader. Zo levert Samsung de Galaxy S20 Plus met een 25W-adapter en laadt de iPhone 11 Pro met 18W.

Oppo Reno 3

Android 10 met ColorOS

De Oppo Reno 3 Pro draait bij zijn release op Android 10 met de ColorOS-schil van Oppo zelf. Deze softwareschil past het Android-besturingssysteem op veel manieren aan. Zo ogen veel instellingen en menu’s anders, voegt Oppo veel eigen apps toe en werken bepaalde onderdelen anders. De fabrikant heeft bijvoorbeeld een eigen gebarenbediening ontwikkeld die je kan gebruiken, en biedt ook een geavanceerde batterijbesparende modus aan.

De Oppo Reno 3 Pro is op moment van publicatie nog niet voor Nederland aangekondigd. Oppo verkoopt de smartphone wel in een paar andere Europese landen voor meer dan 500 euro.

Deze smartphone koop je als je… een fraaie en compleet toestel zoekt en een high-end model te duur vindt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 3 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu