Oppo Reno 5 Pro

1/1

Pluspunten

  • Groot 90Hz amoled-display
  • Veel werk- en opslaggeheugen
  • Laadt razendsnel op

Minpunten

  • Relatief kleine accu en geen draadloos opladen
  • Geen micro-sd-kaartslot
  • Minder bekende MediaTek-processor

De Oppo Reno 5 Pro is een midrange 5G-smartphone met een indrukwekkende oplader, veel camera’s en een groot scherm. Het is een betere en duurdere variant van de Reno 5. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Oppo Reno 5 Pro

In veertig minuten opladen

Een belangrijk verkoopargument van de Reno 5 Pro is zijn oplader. Oppo levert een 65 Watt usb-c-oplader mee en dat zien we niet vaak in dit prijssegment. Het gevolg: de accu laadt een stuk sneller op dan andere smartphones.

Dit is mogelijk omdat de accu uit twee delen bestaat, die daarom sneller kunnen opladen. Ieder met 32.5 Watt, totaal dus de 65 Watt van de oplader. De accu laadt daarom in minder dan veertig minuten volledig op. Dat is sneller dan gebruikelijk, want veel smartphones hebben minstens een uur nodig om de accu van 0 naar 100 op te laden.

Houd er wel rekening mee dat de accucapaciteit van de Reno 5 Pro kleiner dan gemiddeld is. De accu meet 4350 mAh en voor dit type toestel is 5000 mAh gebruikelijker. Het is daarom aannemelijk dat deze Oppo-telefoon een iets kortere accuduur heeft.

90Hz amoled-scherm

Het scherm van de Reno 5 Pro meet een flinke 6,55 inch en is daarom niet met één hand te bedienen. Deze smartphone gebruik je het beste met twee handen. Het display oogt scherp door de full-hd-resolutie en kan lekker fel. Dat is handig in de zon.

De verversingssnelheid is met 90Hz hoger dan standaard (60Hz) maar lager dan gebruikelijk in dit prijssegment (120Hz). Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld overkomt. Dat is fijn als je artikelen leest, gamet of wisselt tussen apps. De smartphone komt dan sneller over. Oppo kiest op dit vlak dus een middenweg, maar biedt daarom niet het mooiste beeld.

Wel fijn is het gebruikte amoled-paneel, dat fraaiere kleuren toont dan een lcd-scherm. In deze prijsklasse is een amoled-scherm gangbaar.

MediaTek-processor

Oppo Reno 5 Pro

De Reno 5 Pro gebruikt een MediaTek Dimensity 1000+ processor en die is hier niet zo bekend. MediaTek staat bekend als een chipontwikkelaar die zijn processors minder lang ondersteunt dan Qualcomm, Samsung en Apple. Smartphones met een MediaTek-chip krijgen daarom meestal minder lang updates en dat is jammer.

De toekomst moet uitwijzen of dat ook geldt voor de Oppo Reno 5 Pro. De smartphone is in ieder geval lekker snel, ondersteunt 5G en features als nfc, wifi 6 en een koptelefoonpoort.

Het werkgeheugen is 8GB of 12GB groot en daar zit 128GB of 256GB opslaggeheugen bij. Let op: dit kun je niet uitbreiden, want de Reno 5 Pro mist een micro-sd-kaartslot.

Op de achterkant van het toestel vind je vier cameralenzen. Dat zijn een 64 megapixel-hoofdcamera, een 8 megapixel-groothoeklens, een 2 megapixel-macrosensor en een dieptesensor (2 megapixel). In vergelijking met de concurrentie zijn de resoluties van de groothoek- en macrocamera’s laag, waardoor de plaatjes minder scherp ogen. Dat is jammer. In het scherm van de Reno 5 Pro zit een gaatje voor de 32 megapixel selfiecamera.

Lees verder na de advertentie.

ColorOS-software met twee jaar updates

Oppo levert de Reno 5 Pro met Android 11 en legt hier zijn ColorOS-schil overheen. Specifiek versie 11, die ook te vinden is op andere nieuwere Oppo-toestellen als de Find X2 en X2 Pro. De softwareschil is drukker dan stock-Android en heeft meer features. De een verwelkomt die toevoegingen, terwijl de ander ColorOS een minpunt vindt.

Oppo’s updatebeleid is gemiddeld tot ondergemiddeld. Het bedrijf belooft twee jaar versieupdates – dus naar Android 12 en 13 – en stelt ook twee jaar regelmatige beveiligingsupdates beschikbaar. In deze prijsklasse is drie jaar beveiligingsupdates gebruikelijker.

Oppo Reno 5 Pro release

De Oppo Reno 5 Pro is in december 2020 onthuld en in eerste instantie alleen uitgebracht in China en India. Het toestel start daar omgerekend bij 435 euro. Over een eventuele Nederlandse release en adviesprijs is nog niets bekend.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 5 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu