De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Oppo Reno 5

1/1

Pluspunten

  • Groot 90Hz amoled-display
  • Veel wek- en opslaggeheugen
  • Laadt razendsnel op

Minpunten

  • Relatief kleine accu
  • ColorOS-schil is ingrijpend en krijgt maar twee jaar updates
  • Geen micro-sd-kaartslot
  • Oudere processor

De Oppo Reno 5 is een midrange Android-smartphone met een groot scherm, vier camera’s en een hele krachtige oplader. Er zijn ook andere Reno 5-modellen te koop. Op deze pagina lees je meer over de smartphone.

Oppo Reno 5

Krachtige oplader

Een interessant aspect van de Reno 5 is zijn oplader. Oppo levert namelijk een 65 Watt usb-c-variant mee en dat is een stuk krachtiger dan gebruikelijk. Het resultaat is dat de accu aanzienlijk sneller oplaadt. Dit is mogelijk omdat de accu uit twee delen bestaat. Zo laadt de batterij binnen veertig minuten volledig op. Veel concurrerende smartphones hebben hier een uur of langer voor nodig.

De keerzijde van dit pluspunt is dat de Oppo Reno 5 een relatief kleine accucapaciteit heeft. Met 4300 mAh is de accu kleiner dan gemiddeld en dat zie je waarschijnlijk terug in de gebruikstijd.

Groot amoled-scherm oogt soepel

De Oppo Reno 5 heeft een groot 6,43 inch-scherm met amoled-techniek voor fraaie kleuren en een lager stroomverbruik. Het beeld oogt scherp door de full-hd-resolutie en gebruikt een 90Hz-verversingssnelheid voor soepel beeld.

90Hz levert prettiger beeld dan 60Hz, maar in dit prijssegment zijn er ook genoeg smartphones met een 120Hz-display. Zo’n scherm voelt nog soepeler aan, waardoor het toestel sneller overkomt. Oppo voorziet vergelijkbare toestellen als de Reno 4 Z daarom wél van een 120Hz-scherm.

Gemiddelde specificaties

De andere specificaties van de Reno 5 zijn prima, maar niet beter dan de concurrentie. Sterker nog, één onderdeel valt in negatieve zin op.

Opvallend is namelijk dat de Oppo Reno 5 op dezelfde processor draait als zijn voorganger, de Reno 4. De Snapdragon 765G-chip is inmiddels wat ouder en opgevolgd door betere chipsets. Dat Oppo vasthoudt aan een ouder en minder krachtig model, is jammer.

Oppo Reno 5

De telefoon is wel geschikt voor 5G-internet en heeft lekker veel werk- en opslaggeheugen. In het basismodel zit 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte en er is ook een variant met 12GB/256GB geheugen. Let erop dat het toestel geen micro-sd-kaartslot heeft.

Op de achterkant van de smartphone zijn vier camera’s geplaatst. Het gaat om een 64 megapixel-hoofdcamera, een 8 megapixel-groothoeklens, een 2 megapixel-macrocamera en een dieptesensor van 2 megapixel. In het scherm zit een gaatje voor de 32 megapixel selfiecamera.

ColorOS-software en updates

Oppo installeert Android 11 op de Reno 5 en legt hier zijn ColorOS-schil overheen. Het gaat om versie 11, die ook te vinden is op duurdere Oppo-modellen als de Find X2 (Pro). De softwareschil wijkt visueel en qua features af van stock-Android, wat de een fijn vindt en de ander wat minder.

Oppo’s updatebeleid is gemiddeld. De fabrikant garandeert twee jaar versieupdates – Android 12 en 13 – en twee jaar regelmatige beveiligingsupdates. Drie jaar beveiligingsupdates was fijner geweest.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Reno 5 kopen

De Oppo Reno 5 is in december 2020 aangekondigd voor diverse landen, waaronder India. Er is op moment van schrijven nog geen Nederlandse release bekendgemaakt. In India kost de Reno 5 omgerekend minimaal 350 euro en is hij in meerdere kleuren te koop.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu